Šių skanių bandelių galite rasti parduotuvėse ir tiesiog gatvėse Jamaikoje bei visoje Karibų jūroje, tačiau jas smagu gaminti namuose kaip užkandį draugams ar savo šeimai.
Paruošimas
1. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, druską ir ciberžolę. Įpilkite sviesto ir minkykite, kol mišinys taps vientisas ir sviesto gabalėliai pasiskirstys tolygiai
2. Į mažą dubenį išplakite kiaušinį, actą ir ¾ puodelio šalto vandens. Sudėkite į miltų mišinį ir minkykite, kol susidarys lygus tešlos rutulys. Apvyniokite tešlą ir atvėsinkite, palikite maždaug 1 valandai stovėti šaldytuve
3. Įkaitinkite aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Jautieną virkite, maždaug apie 5 minutes, suskaidydami į gabalus, kol beveik iškeps. Perkoškite į lėkštę su kiaura-samčiu, palikdami riebalus. Į keptuvę suberkite svogūną, čili, česnaką ir virkite, dažnai maišydami, kol daržovės suminkštės, maždaug 3 minutes
4. Suberkite prieskonius, pipirus ir papriką. Išmaišykite, sumažinkite ugnį iki silpnos ir vėl įdėkite jautieną. Įpilkite vandens, užvirkite ant silpnos ugnies ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos maždaug pusė skysčio, 5–8 minutes. Pagardinkite druska ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite prieskonius ir čiobrelius. Paragaukite. Leiskite šiek tiek atvėsti
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Tešlą perpjaukite per pusę ant miltais pabarstyto paviršiaus. Į tešlos vidurį Įdėkite 2 šaukštus mėsos įdaro ant kiekvieno tešlos gabaliuko, paliekant ½ kraštą. Tešlos kraštus suvilgykite vandeniu. Sulenkite tešlą ant įdaro, kad susidarytų pusmėnulio forma. Paspauskite kraštus šakute. Pakartokite procesą su likusiais
6. Viską sudėkite į skardą
7. Išplakite kiaušinį su 2 šaukštais vandens mažame dubenėlyje. Patepkite kiekvienos bandelės viršų.
8. Kepkite bandeles iki auksinės rudos spalvos. Tai truks apie 20-25 minutes. Prieš patiekdami leiskite atvėsti, apie 5 minutes.
2. Į mažą dubenį išplakite kiaušinį, actą ir ¾ puodelio šalto vandens. Sudėkite į miltų mišinį ir minkykite, kol susidarys lygus tešlos rutulys. Apvyniokite tešlą ir atvėsinkite, palikite maždaug 1 valandai stovėti šaldytuve
3. Įkaitinkite aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Jautieną virkite, maždaug apie 5 minutes, suskaidydami į gabalus, kol beveik iškeps. Perkoškite į lėkštę su kiaura-samčiu, palikdami riebalus. Į keptuvę suberkite svogūną, čili, česnaką ir virkite, dažnai maišydami, kol daržovės suminkštės, maždaug 3 minutes
4. Suberkite prieskonius, pipirus ir papriką. Išmaišykite, sumažinkite ugnį iki silpnos ir vėl įdėkite jautieną. Įpilkite vandens, užvirkite ant silpnos ugnies ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos maždaug pusė skysčio, 5–8 minutes. Pagardinkite druska ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite prieskonius ir čiobrelius. Paragaukite. Leiskite šiek tiek atvėsti
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Tešlą perpjaukite per pusę ant miltais pabarstyto paviršiaus. Į tešlos vidurį Įdėkite 2 šaukštus mėsos įdaro ant kiekvieno tešlos gabaliuko, paliekant ½ kraštą. Tešlos kraštus suvilgykite vandeniu. Sulenkite tešlą ant įdaro, kad susidarytų pusmėnulio forma. Paspauskite kraštus šakute. Pakartokite procesą su likusiais
6. Viską sudėkite į skardą
7. Išplakite kiaušinį su 2 šaukštais vandens mažame dubenėlyje. Patepkite kiekvienos bandelės viršų.
8. Kepkite bandeles iki auksinės rudos spalvos. Tai truks apie 20-25 minutes. Prieš patiekdami leiskite atvėsti, apie 5 minutes.
Ingredientai
* 3 puodeliai (420 g) miltų
* 2 šaukštelių druskos
* 1 šaukštelis maltos ciberžolės
* 1 puodelis (2 lazdelės) nesūdyto sviesto
* 1 didelis kiaušinis
* 1 šaukštelis balto acto
* 2 šaukštai aliejaus
* 450g maltos jautienos (20% riebumo)
* 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
* 6 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
* 1 valgomasis šaukštas maltų prieskonių
* 1 ½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
* ½ šaukštelio rūkytos paprikos
* 2 puodeliai jautienos sultinio
* druskos
* 1 valgomasis šaukštas čiobrelių
* nedaug miltų
* 1 didelis kiaušinis
* 2 šaukštelių druskos
* 1 šaukštelis maltos ciberžolės
* 1 puodelis (2 lazdelės) nesūdyto sviesto
* 1 didelis kiaušinis
* 1 šaukštelis balto acto
* 2 šaukštai aliejaus
* 450g maltos jautienos (20% riebumo)
* 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
* 6 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
* 1 valgomasis šaukštas maltų prieskonių
* 1 ½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
* ½ šaukštelio rūkytos paprikos
* 2 puodeliai jautienos sultinio
* druskos
* 1 valgomasis šaukštas čiobrelių
* nedaug miltų
* 1 didelis kiaušinis
Siųsti atsiliepimą