Beigelis (Tradicinis Žydų patiekalas)

Ypač skanių beigelių gaminimas yra gan lėtas ir gana sudėtingas, bet tikrai verta. Nes tai tradicinis Žydų patiekalas, kuris šiuo metu yra vienas populiariausių patiekalų.

Pagaminsite per:45 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Mieles sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu pašildytu klevų sirupu ir v. šaukštu drungno vandens. Atidėkite maždaug 10 minučių, kad suputotų.

2. Dideliame dubenyje aukščiausios kokybės miltus, kviečių glitimą ir druską. Padarykite duobutę sumaišytuose miltuose.

3. Kai mielės suputos, jas įmaišykite į likusį klevų sirupą ir supilkite viską į miltuose esančią duobutę.

4. Įpilkite likusį vandenį ir sumaišykite ranka, kad susidarytų kieta tešla. Tešla turi gautis sausoka ir trapi.

5. Išverskite dubenio turinį ant švaraus paviršiaus ir minkykite tešlą iki vientisos masės. Tai užtruks geras 15–20 minučių, todėl nenustebkite, kad jūsų rankos pavargs.

6. Gavę gražų, lygų, elastingą tešlos rutulį, įmeskite jį į švarų dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite šiltai 2–3 valandoms. Tešla turi padvigubėti.

7. Paruoškite keletą kepimo skardų. Skardas galite iškloti kepimo popieriumi arba ištepti plonu sluoksniu alyvuogių aliejumi.

8. Tešlą per-minkykite, kad ji pasidarytų puri. Tada padalykite ją į vienodo dydžio gabalus.

9. Kiekvieną atskirą gabalą tešlos susukite į rutulį, šiek tiek išlyginkite, tada išspauskite vidurį (turi gautis "baranka"). Padėkite "beigelį" ant kepimo skardos. Pakartokite tai su likusia tešla.

10. Skardas uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą arba laikykite šaltoje vietoje. Palikite per naktį.

11. Kitą dieną išimkite "beigelius" iš šaldytuvo ir leiskite jiems pabūti kambario temperatūroje apie 30–40 minučių.

12. Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių.

13. Ant viryklės uždėkite didelę ir gilią keptuvę, įpilkite vandens ir užvirinkite. Įdėkite kiekvieną "beigelį" į keptuvę ir apvirkite. Virkite 30 sekundžių vieną pusę, tada apverskite ir virkite dar 30 sekundžių kitą pusę.

14. Į didelę lėkštę sudėkite šiltus virtus beigelius ir apibarstykite sėklomis. Tada padėkite beigelius ant švaraus popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte drėgmę. Pastaba: Beigelius laikykite apdengę švariu rankšluosčiu!

15. Kai visi beigeliai bus išvirę, sudėkite juos ant kepimo skardų, palikdami po porą centimetrų tarp jų.

16. Beigelius kepti reikia 6 minutes, po to išimkite iš orkaitės ir kiekvieną apverskite, kepkite dar 6 minutes.

17. Išimkite iš orkaitės ir padėkite į šoną, kad šiek tiek atvėstų.

18. Patiekite šiltus, su jūsų mėgstamais įdarais.
Ingredientai
* 1 šaukštelis sausų mielių
* 3 a. šaukšteliai klevų sirupo
* 750 g aukščiausios rūšies miltų
* 1 v. šaukštas kviečių glitimo
* 2 a. šaukštelių druskos
* 385 ml drungno vandens
* alyvuogių aliejus
* aguonų sėklų arba sezamų
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: