Blynai arba lietiniai su pievagrybiais ir kumpiu
Puikus patiekalas Užgavėnėms - neįprasto skonio, bet lengvai paruošiami lietiniai su šonine ir pievagrybiais!
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Įkulkite į dubenėlį kiaušinius, įdėkite druskos ir cukraus. Tada įpilkite pieno.
2. Dėkite miltus ir išmaišykite. Tešla turi gautis tokios konsistencijos, kaip skysta grietinė.
3. Grybus supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sumaišykite juos su smulkiai supjaustytu sūriu ir kumpiu.
4. Patepkite keptuvę aliejumi. Su sriubos samčiu įpilkite tešlos į keptuvę ir tolygiai vartant keptuvę paskirstykite tešlą, kad pilnai pasidengtų keptuvėje. Ant viršaus užbarstykite pakeptų pievagrybių mišinio. Ant viršaus užpilkite šiek tiek tešlos
5. Greitai ir atsargiai apverskite blyną.
6. Kartokite procedūrą, kol tešla ir įdaras pasibaigs.
2. Dėkite miltus ir išmaišykite. Tešla turi gautis tokios konsistencijos, kaip skysta grietinė.
3. Grybus supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sumaišykite juos su smulkiai supjaustytu sūriu ir kumpiu.
4. Patepkite keptuvę aliejumi. Su sriubos samčiu įpilkite tešlos į keptuvę ir tolygiai vartant keptuvę paskirstykite tešlą, kad pilnai pasidengtų keptuvėje. Ant viršaus užbarstykite pakeptų pievagrybių mišinio. Ant viršaus užpilkite šiek tiek tešlos
5. Greitai ir atsargiai apverskite blyną.
6. Kartokite procedūrą, kol tešla ir įdaras pasibaigs.
Ingredientai
Pieno 500 ml
Kiaušinių 2 vnt
Cukraus 1 šaukštelis
Druskos 1/4 šaukštelio
Miltų 100 g
Pievagrybių 100 g
Pusiau kieto sūrio 100 g
Rūkyto ir virto kumpio 100 g
Kiaušinių 2 vnt
Cukraus 1 šaukštelis
Druskos 1/4 šaukštelio
Miltų 100 g
Pievagrybių 100 g
Pusiau kieto sūrio 100 g
Rūkyto ir virto kumpio 100 g
Siųsti atsiliepimą