Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Boulangerie“ bulvės: patiekalas, savo skoniu užkariavęs pasaulį

"Boulanger" yra vienas iš tradicinių prancūziškų patiekalų. Pagrindinė jo sudedamoji dalis - paprasta bulvė, tačiau skoniu jis gali pranokti daugelį sudėtingų ir rafinuotų kulinarinių šedevrų. Tai susiję su specialia gaminimo technika. Daržovės sluoksniuojamos su svogūnais ir užpilamos pienu. Viršų patepkite sviestiniu aliejumi, kad gautųsi iškepusi plutelė. Rezultatas - išties sprogstantis skonių derinys.

Pagaminsite per:50 min.
Kategorija:Bulvių patiekalai
Virtuvė:Prancūzų
Porcijos:6
Paruošimas
1. 1. Bulves nulupkite ir supjaustykite 2 mm plonais griežinėliais.

2. 2. supjaustykite svogūną žiedais.

3. 3. Bulves pasūdykite ir pabarstykite pipirais. ⠀

4. 4. Kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite bulvių griežinėlius, tada svogūnų griežinėlius. Pakartokite tai kelis kartus iš eilės.

5. 5. Paskutinį sluoksnį išdėliokite taip, kad jis gražiai iškeptų.

6. 6. Supilkite karštą pieną ant visų, išskyrus viršutinį sluoksnį. Prieš kepant viršų užpilkite ištirpintu sviestu.

7. 7. Uždenkite skardą folija ir kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

8. 8. Nuimkite foliją, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių. ⠀

9. 9. Patiekite karštą su trupučiu ištirpinto sviesto kaip padažu. Smulkiai sutarkuotas česnakas suteiks sodresnį ir įdomesnį skonį.

10. 10. Skanu su šviežiomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu.
Ingredientai
* bulvės - 1 kg
* svogūnai - 2 vienetai
* sviestas - 60 g
* pieno - 400 ml
* druska
* malti pipirai
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Boulangerie gaminimas

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.