"Boulanger" yra vienas iš tradicinių prancūziškų patiekalų. Pagrindinė jo sudedamoji dalis - paprasta bulvė, tačiau skoniu jis gali pranokti daugelį sudėtingų ir rafinuotų kulinarinių šedevrų. Tai susiję su specialia gaminimo technika. Daržovės sluoksniuojamos su svogūnais ir užpilamos pienu. Viršų patepkite sviestiniu aliejumi, kad gautųsi iškepusi plutelė. Rezultatas - išties sprogstantis skonių derinys.
Pagaminsite per: | 50 min. |
Kategorija: | Bulvių patiekalai |
Virtuvė: | Prancūzų |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. 1. Bulves nulupkite ir supjaustykite 2 mm plonais griežinėliais.
2. 2. supjaustykite svogūną žiedais.
3. 3. Bulves pasūdykite ir pabarstykite pipirais. ⠀
4. 4. Kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite bulvių griežinėlius, tada svogūnų griežinėlius. Pakartokite tai kelis kartus iš eilės.
5. 5. Paskutinį sluoksnį išdėliokite taip, kad jis gražiai iškeptų.
6. 6. Supilkite karštą pieną ant visų, išskyrus viršutinį sluoksnį. Prieš kepant viršų užpilkite ištirpintu sviestu.
7. 7. Uždenkite skardą folija ir kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
8. 8. Nuimkite foliją, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių. ⠀
9. 9. Patiekite karštą su trupučiu ištirpinto sviesto kaip padažu. Smulkiai sutarkuotas česnakas suteiks sodresnį ir įdomesnį skonį.
10. 10. Skanu su šviežiomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu.
2. 2. supjaustykite svogūną žiedais.
3. 3. Bulves pasūdykite ir pabarstykite pipirais. ⠀
4. 4. Kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite bulvių griežinėlius, tada svogūnų griežinėlius. Pakartokite tai kelis kartus iš eilės.
5. 5. Paskutinį sluoksnį išdėliokite taip, kad jis gražiai iškeptų.
6. 6. Supilkite karštą pieną ant visų, išskyrus viršutinį sluoksnį. Prieš kepant viršų užpilkite ištirpintu sviestu.
7. 7. Uždenkite skardą folija ir kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
8. 8. Nuimkite foliją, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių. ⠀
9. 9. Patiekite karštą su trupučiu ištirpinto sviesto kaip padažu. Smulkiai sutarkuotas česnakas suteiks sodresnį ir įdomesnį skonį.
10. 10. Skanu su šviežiomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu.
Ingredientai
* bulvės - 1 kg
* svogūnai - 2 vienetai
* sviestas - 60 g
* pieno - 400 ml
* druska
* malti pipirai
* svogūnai - 2 vienetai
* sviestas - 60 g
* pieno - 400 ml
* druska
* malti pipirai
Siųsti atsiliepimą