Jaunos bulvės yra bene patraukliausias birželio mėnesio produktas. Juolab kad virtas bulves su sviestu, krapais ir česnakais paruošti labai paprasta ir greita.
Pagaminsite per: | 35 min. |
Kategorija: | Bulvių patiekalai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Bulves užpilkite šaltu vandeniu, padėkite ant ugnies, užvirkite, sumažinkite ugnį ir leiskite joms virti apie 10 minučių.
2. Į vandenį įberkite druskos (mes 1 kg bulvių įdėjome 1,5 arbatinio šaukštelio druskos, bet pagal skonį galite jos dėti daugiau arba mažiau) ir virkite bulves, kol jos bus paruoštos (tai trunka apie 20-25 minutes, priklausomai nuo jų dydžio).
3. Jei bulvės didelės, galite jas supjaustyti į 4-6 gabalėlius, bet ne per smulkiai.
4. Nusausinkite bulves, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir smulkiai supjaustytus krapus (2 kg bulvių užtenka vieno vidutinio dydžio krapų ryšulėlio).
5. Jei norite, įdėkite smulkiai supjaustytų baltų jaunų česnakų gabalėlių. Tada puodą uždenkite dangčiu ir maišykite, kelis kartus stipriai pakratydami.
6. Skanaus!
2. Į vandenį įberkite druskos (mes 1 kg bulvių įdėjome 1,5 arbatinio šaukštelio druskos, bet pagal skonį galite jos dėti daugiau arba mažiau) ir virkite bulves, kol jos bus paruoštos (tai trunka apie 20-25 minutes, priklausomai nuo jų dydžio).
3. Jei bulvės didelės, galite jas supjaustyti į 4-6 gabalėlius, bet ne per smulkiai.
4. Nusausinkite bulves, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir smulkiai supjaustytus krapus (2 kg bulvių užtenka vieno vidutinio dydžio krapų ryšulėlio).
5. Jei norite, įdėkite smulkiai supjaustytų baltų jaunų česnakų gabalėlių. Tada puodą uždenkite dangčiu ir maišykite, kelis kartus stipriai pakratydami.
6. Skanaus!
Ingredientai
* 1 kg jaunų bulvių;
* 50-60 g sviesto;
* nedidelį ryšulėlį šviežių krapų;
* 1-2 jaunų česnakų stiebai;
* druskos - 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį).
* 50-60 g sviesto;
* nedidelį ryšulėlį šviežių krapų;
* 1-2 jaunų česnakų stiebai;
* druskos - 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį).
Siųsti atsiliepimą