Vienas paprasčiausių ir geriausių Chachapuri receptų. Išbandykite šį tradicinį Gruzijos patiekalą savo namuose.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Kategorija: | Iš miltų |
Virtuvė: | Gruzija |
Porcijos: | 4 |
Paruošimo būdas: | Kepimas |
Paruošimas
1. Smulkiai supjaustykite krapus.
2. Sūrį sutarkuokite ant stambios tarkos.
3. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, žalumynus, sūrį ir miltus.
4. Gerai viską sumaišykite.
5. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Ant keptuvės sudėkite sūrio tešlą, išlyginkite.
6. Kepkite sūrio pyragą iš vienos pusės, po dangčiu, 5 minutes ant silpnos ugnies. Tada atsargiai apverskite ir kepkite dar 5 minutes, neuždengę dangčiu.
7. Iškeptą chačapurį supjaustykite porcijomis. Patiekite su karšta arbata.
2. Sūrį sutarkuokite ant stambios tarkos.
3. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, žalumynus, sūrį ir miltus.
4. Gerai viską sumaišykite.
5. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Ant keptuvės sudėkite sūrio tešlą, išlyginkite.
6. Kepkite sūrio pyragą iš vienos pusės, po dangčiu, 5 minutes ant silpnos ugnies. Tada atsargiai apverskite ir kepkite dar 5 minutes, neuždengę dangčiu.
7. Iškeptą chačapurį supjaustykite porcijomis. Patiekite su karšta arbata.
Ingredientai
* kietas sūris - 200 g
* švieži krapai - 1/2 ryšulėlio
* grietinė - 200 g
* kiaušiniai - 2 vnt.
* miltai - 2 šaukštai
* aliejaus kepimui - apie 2 šaukštai
* švieži krapai - 1/2 ryšulėlio
* grietinė - 200 g
* kiaušiniai - 2 vnt.
* miltai - 2 šaukštai
* aliejaus kepimui - apie 2 šaukštai
Siųsti atsiliepimą