Creme Brulee su morengais

Vienas tobuliausių ir klasikinių desertų - Creme Brulee. Priedas: Morenginiai sausainiai.

Pagaminsite per:240 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Orkaitę įkaitinti iki 150 C.

2. Vanilės ankštį perpjauti pusiau ir išskobti sėklytes. Jas kartu su ankštimi sudėti į puodą, supilti grietinėlę ir kaitinti, kol pašils. (neužvirinti!)

3. Per tą laiką atskirame dubenyje kiaušinio trynius išsukti su cukrumi iki vientisumo.

4. Karštą grietinėlę plona srovele, pastoviai maišant, supilti į trynių ir cukraus masę. Viską perkošti per sietelį ir supilti į 4-5 indelius.

5. Indelius statyti į kepimo formelę aukštais kraštais, į formą pripilti karšto vandens tiek, kad mažiausiai iki pusės apsemtų indelius. Kepti orkaitėje apie 40-45 min., kol kraštai sutvirtės, tačiau, pajudinus indelį, vidurys vis dar judės.

6. Iškepusį kremą pilnai atvėsinti kambario temperatūroje, vėliau statyti į šaldytuvą 2-3 valandoms arba per naktį, kol pilnai atvės.

7. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 110 C.

8. Į didelį, sausą dubenį supilti kiaušinio baltymus, įberti žiupsenlį druskos ir plakti mikseriu, kol suputos. Tuomet pastoviai plakant, palaipsniuį suberti cukrų ir plakti tol, kol nebesijaus cukraus kruopelių ir baltymų masė taps standi bei žvilganti.

9. Ant kepimo popieriumi išklotų skardų iš morengų masės šaukšto ar konditerio maišelio pagalba suformuoti mažus norimos formos sausainius.

10. Morengus kepti orkaitėje apie 2,5 val., kol sutvirtės. Palikti atvėsti 2-3 val. pravertoje orkaitėje.

11. Atvėsinto Crème brûlée viršų plonu sluoksniu apibarstyti cukrumi ir apdeginti konditeriniu degikliu, kad susidarytų karamelinė plutelė.

12. Desertą papuošti šviežiomis uogomis, mėtos lapeliais ir patiekti su morenginiais sausainiais.
Ingredientai
Creme Brulee:
500 ml. riebios (35-36% rieb.) grietinėlės;
Vanilės ankšties (arba ~2 a.š. vanilinio cukraus);
6 kiaušinio trynių;
70 g. cukraus;
Rudojo ar baltojo cukraus karamelei;
Šviežių uogų ir mėtos lapelių patiekimui (nebūtina).
Morengams:
6 kiaušinio baltymų;
žiupsnelio druskos;
300 g. cukraus.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button