Šildantis, skanus, aštrus, atpalaiduojantis - viskas apie tai. Daniška versija šiek tiek panaši į Vienos kavą, tačiau su citrusinių vaisių ir vyšnių prieskoniu.
Pagaminsite per: | 15 min. |
Kategorija: | Gėrimai |
Porcijos: | 1 |
Paruošimas
1. Reikės maišytuvo arba plaktuvo, plakimo indo, kavos virimo aparato, tarkavimo aparato žievelei tarkuoti ir puodelių patiekti.
2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki minkštos putų masės (mikseriu arba plaktuvu).
3. Pasidarykite stiprios kavos.
4. Paimkite du puodelius karštam vynui (arba dvi stiklines frappei), lengvai pašildykite juos mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Ant dugno supilkite romą, tada likerį, suberkite cukrų. Tada supilkite kavą ir gerai išmaišykite.
5. Ant viršaus supilkite grietinėlę, sutarkuokite apelsino žievelę (tam tinka "Microplane" citrusinių vaisių tarka) ir pabarstykite cinamonu. Patiekite iš karto.
2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki minkštos putų masės (mikseriu arba plaktuvu).
3. Pasidarykite stiprios kavos.
4. Paimkite du puodelius karštam vynui (arba dvi stiklines frappei), lengvai pašildykite juos mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Ant dugno supilkite romą, tada likerį, suberkite cukrų. Tada supilkite kavą ir gerai išmaišykite.
5. Ant viršaus supilkite grietinėlę, sutarkuokite apelsino žievelę (tam tinka "Microplane" citrusinių vaisių tarka) ir pabarstykite cinamonu. Patiekite iš karto.
Ingredientai
* Grietinėlės (35%) - 2 šaukštai;
* Kavos - 1 puodelis;
* Rudojo cukraus - 2 šaukštai;
* Tamsusis romas - 4 šaukštai;
* Vyšnių likerio - 2 šaukštai;
* Oranžinė - 1 vnt;
* Malto cinamono - 2 šaukšteliai.
* Kavos - 1 puodelis;
* Rudojo cukraus - 2 šaukštai;
* Tamsusis romas - 4 šaukštai;
* Vyšnių likerio - 2 šaukštai;
* Oranžinė - 1 vnt;
* Malto cinamono - 2 šaukšteliai.
Siųsti atsiliepimą