Daniška karšta kava su tamsiu romu

Šildantis, skanus, aštrus, atpalaiduojantis - viskas apie tai. Daniška versija šiek tiek panaši į Vienos kavą, tačiau su citrusinių vaisių ir vyšnių prieskoniu.

Pagaminsite per:15 min.
Kategorija:Gėrimai
Porcijos:1
Paruošimas
1. Reikės maišytuvo arba plaktuvo, plakimo indo, kavos virimo aparato, tarkavimo aparato žievelei tarkuoti ir puodelių patiekti.

2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki minkštos putų masės (mikseriu arba plaktuvu).

3. Pasidarykite stiprios kavos.

4. Paimkite du puodelius karštam vynui (arba dvi stiklines frappei), lengvai pašildykite juos mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Ant dugno supilkite romą, tada likerį, suberkite cukrų. Tada supilkite kavą ir gerai išmaišykite.

5. Ant viršaus supilkite grietinėlę, sutarkuokite apelsino žievelę (tam tinka "Microplane" citrusinių vaisių tarka) ir pabarstykite cinamonu. Patiekite iš karto.
Ingredientai
* Grietinėlės (35%) - 2 šaukštai;
* Kavos - 1 puodelis;
* Rudojo cukraus - 2 šaukštai;
* Tamsusis romas - 4 šaukštai;
* Vyšnių likerio - 2 šaukštai;
* Oranžinė - 1 vnt;
* Malto cinamono - 2 šaukšteliai.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: