Duonos lazdelės - tai puikus paprastos duonos pakaitalas, kai nori estetiško vaizdo bei naujo skonio. Jos puikiai tiks patiekti prie sriubos, salotų ir kitų jūsų norimų patiekalų.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Porcijos: | 9 |
Paruošimas
1. Ištirpinkite sviestą;
2. Šiek tiek pašildykite pieną, suberkite cukrų ir mieles. Palikti 10 minučių;
3. Išsijokite miltus, sumaišykite su druska;
4. Į miltus įpilkite sviestą ir pieną su cukrumi ir mielėmis;
5. Išminkykite tešlą;
6. Uždenkite maistine plėvele indą, kuriame yra tešla, ir palikite pastovėti apie 1,5–2 valandas;
7. Paminkykite pastovėjusią tešlą, padalinkite ją į 9 dalis;
8. Kiekvieną gabaliuką padarykite pailgą (suformuokite lazdelę);
9. Padėkite lazdeles ant kepimo skardos (išklotos kepimo popieriumi) ir palikite apie 30 minučių;
10. Suutepkite jas pienu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
2. Šiek tiek pašildykite pieną, suberkite cukrų ir mieles. Palikti 10 minučių;
3. Išsijokite miltus, sumaišykite su druska;
4. Į miltus įpilkite sviestą ir pieną su cukrumi ir mielėmis;
5. Išminkykite tešlą;
6. Uždenkite maistine plėvele indą, kuriame yra tešla, ir palikite pastovėti apie 1,5–2 valandas;
7. Paminkykite pastovėjusią tešlą, padalinkite ją į 9 dalis;
8. Kiekvieną gabaliuką padarykite pailgą (suformuokite lazdelę);
9. Padėkite lazdeles ant kepimo skardos (išklotos kepimo popieriumi) ir palikite apie 30 minučių;
10. Suutepkite jas pienu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Ingredientai
* Aukščiausios kokybės kvietiniai miltai: 220 g
* Sviestas: 20 g
* Pienas: 130 ml
* Sausos mielės: 3 g
* Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
* Druska: pagal skonį
* Pienas: 1 valgomasis šaukštas
* Sezamo sėklos: 1 valgomasis šaukštas
* Sviestas: 20 g
* Pienas: 130 ml
* Sausos mielės: 3 g
* Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
* Druska: pagal skonį
* Pienas: 1 valgomasis šaukštas
* Sezamo sėklos: 1 valgomasis šaukštas
Siųsti atsiliepimą