Falafelių (avinžirnių rutuliukų) receptas

Falafelis (avinžirnių rutuliukas) patiekiamas su sezamo padažu, daržovėmis ir pita. Tinka veganams ir vegetarams.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:2
Paruošimas
1. Avinžirnius (250 g.) išmirkykite šaltame vandenyje. Dažniausiai tai trunka nuo 6 iki 12 valandų. Jei mirkysite per naktį - avinžirniai šiam patiekalui bus tobuli.

2. Sutrinkite pakepintas sezamo sėklas (1 v. šaukštą), įlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.

3. Smulkiai supjaustykite 2-3 stiebus svogūnų laiškų.

4. Avinžirnius mažomis dalimis įmaišykite į maišytuvo dubenį, viską suplakite iki vientisos masės.

5. Smulkiai susmulkinkite visus likusius ingredientus, išskyrus citriną.

6. Viską sumaišykite į dubenį, įpilkite citrinos sulčių - pagal skonį (2–3 a. šaukštelius).

7. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.

8. Susukite į graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Juos gerai įspauskite į delną.

9. Nedideliame puode įkaitinkite augalinį aliejų (tinka saulėgrąžų, alyvuogių ar rapsų).

10. Kepkite rutuliukus iki aukso rudos spalvos iš visų pusių. Po kepimo rutuliukus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų.

11. Patiekite su jogurtu be priedų.
Ingredientai
* Avinžirniai - 250 g.
* Sezamas - 1 v. šaukštas
* Svogūnų laiškai - 2-3 stiebai
* Kmynai - 3 a. šaukšteliai
* Kalendra - 3 a. šaukšteliai
* Čili paprika - 1/2 a. šaukštelio
* Citrinų sultys - 2 a. šaukšteliai.
* Alyvuogių aliejus
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: