Fritata su čiorisu ir bulvėmis

Frittatoje galima sunaudoti įvairius maisto produktų likučius, ypač daržoves, todėl tai puiki išeitis, kai paskutinę minutę reikia sugalvoti, ką gaminti. Labai skanus patiekalas!

Pagaminsite per:35 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

2. Keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, ant vidutinės kaitros įkaitiname šaukštą aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną, papriką ir maišydami pakepame 2 minutes. Tuomet padidiname kaitrą ir sudedame čoriso griežinėlius. Kepame maišydami dar 3-4 minutes.

3. Kiaušinius išplakame su pienu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Į keptuvę sudedame susmulkintą česnaką, supjaustytas bulves, pakaitiname 2 minutes, suberiame žirnelius, dar minutę kepame. Tuomet pilame kiaušinių plakinį, greitai pamaišome, beriame petražoles ir kepame nemaišydami 1 - 2 minutes. Su mentele pakeliame kraštą - kepame, kol apačia bus gražios rusvos spalvos, o tuomet keptuvę dedame į orkaitę ir kepame 10 - 12 minučių, arba kol viršus visiškai sutvirtės.
Ingredientai
1 v. š. rapsų aliejaus
1 svogūno
1 raudonosios paprikos
200 g čoriso
6 kiaušinių
50 ml pieno
1 skiltelės česnako
200 g virtų bulvių
100 g šaldytų žirnelių
2 v. š. smulkintų petražolių
druskos, pipirų
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button