Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Fritata su čiorisu ir bulvėmis

Frittatoje galima sunaudoti įvairius maisto produktų likučius, ypač daržoves, todėl tai puiki išeitis, kai paskutinę minutę reikia sugalvoti, ką gaminti. Labai skanus patiekalas!

Pagaminsite per:35 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

2. Keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, ant vidutinės kaitros įkaitiname šaukštą aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną, papriką ir maišydami pakepame 2 minutes. Tuomet padidiname kaitrą ir sudedame čoriso griežinėlius. Kepame maišydami dar 3-4 minutes.

3. Kiaušinius išplakame su pienu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Į keptuvę sudedame susmulkintą česnaką, supjaustytas bulves, pakaitiname 2 minutes, suberiame žirnelius, dar minutę kepame. Tuomet pilame kiaušinių plakinį, greitai pamaišome, beriame petražoles ir kepame nemaišydami 1 - 2 minutes. Su mentele pakeliame kraštą - kepame, kol apačia bus gražios rusvos spalvos, o tuomet keptuvę dedame į orkaitę ir kepame 10 - 12 minučių, arba kol viršus visiškai sutvirtės.
Ingredientai
* 1 v. š. rapsų aliejaus
* 1 svogūno
* 1 raudonosios paprikos
* 200 g čoriso
* 6 kiaušinių
* 50 ml pieno
* 1 skiltelės česnako
* 200 g virtų bulvių
* 100 g šaldytų žirnelių
* 2 v. š. smulkintų petražolių
* druskos, pipirų
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.