Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gaminame pyragą su riešutais ir obuoliais

Šis pyragas yra artimas garsiojo prancūziško obuolių pyrago giminaitis. Toks receptas pareikalaus minimalių ingredientų ir pastangų, o rezultatas tikrai nieko nenuvils.

Pagaminsite per:40 min.
Kategorija:Pyragai
Porcijos:6
Paruošimas
1. Tam mums reikės šalto sviesto. Supjaustykite kubeliais ir palaipsniui suminkykite su miltais.

2. Į gautą trupinę tešlą įmuškite kiaušinius ir dėkite cukraus pudrą. Turi gautis elastinga, šiek tiek riebi tešla, kuri nelimpa prie rankų. Suvyniojame rutulį į plėvelę ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui, kad šiek tiek sustingtų.

3. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Riešutus galima rinktis bet kokius, suberti į trintuvą ir sumalti, kol susidarys trupiniai.

4. Atvėsusią tešlą iškočiokite į sluoksnį (geriausia apvalios formos, kad būtų kuo mažiau likučių). Iš karto iškočiokite ant kepimo popieriaus.

5. Dedame bet kokia forma ir nupjauname kraštus.

6. Susmulkintus riešutus sumaišykite su cinamonu. Gautu riešutų mišiniu apibarstykite pagrindą. Sunaudokite 2/3, likusį kiekį palikite apibarstymui ant viršaus.

7. Obuolių skilteles dviem sluoksniais padėkite aplink pyrago perimetrą, sulenkite juos puslankiu. Pabarstykite riešutų trupinių ir malto cinamono mišiniu. Laisvus kraštus apvyniojame, jais šiek tiek padengdami įdarą.

8. Obuolių pyragą pabarstykite cukrumi.

9. Dėkite į orkaitę 20-25 min. Atidžiai stebėkite, kad viršuje esantys obuoliai nepradėtų džiūti. Jie turi tapti tolygiai auksiniai.

10. Iškeptą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Ingredientai
* Sviestas - 150 g
* Kvietiniai miltai - 300 g
* Kiaušiniai - 2 vnt
* Cukraus pudra - 2 šaukštai
* Obuoliai - 6 vnt
* Riešutai - 120 g
* Maltas cinamonas - 1/2 šaukštelio
* Cukrus - 1,5 a. š.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *