Aštri česnakinė duona – universalus, Europoje ir JAV populiarus užkandis, kuris puikiai tiks prie mėsos, žuvies, daržovių, makaronų ar užkandžiu.
Pagaminsite per: | 15 min. |
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Duoną supjaustykite 2-3 cm storio griežinėliais ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3. Mažame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, česnako miltelius, maltą česnaką, itališkus prieskonius ir tarkuotą sūrį. Kiekvieną duonos gabalėlį patepkite mišiniu.
4. Kepkite orkaitėje 12-15 minučių, tada apverskite ir palaikykite orkaitėje dar porą minučių.
5. Prieš patiekdami papuoškite šviežiomis petražolėmis.
2. Duoną supjaustykite 2-3 cm storio griežinėliais ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3. Mažame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, česnako miltelius, maltą česnaką, itališkus prieskonius ir tarkuotą sūrį. Kiekvieną duonos gabalėlį patepkite mišiniu.
4. Kepkite orkaitėje 12-15 minučių, tada apverskite ir palaikykite orkaitėje dar porą minučių.
5. Prieš patiekdami papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Ingredientai
* 1 čiabatos arba prancūziško batono (tinka ir bet kokia kita jūsų pasirinkta duona);
* 1/2 puodelio minkšto sūdyto sviesto;
* 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
* 3 sutrintos česnako skiltelės;
* 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių;
* 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio;
* šviežių kapotų petražolių papuošimui.
* 1/2 puodelio minkšto sūdyto sviesto;
* 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
* 3 sutrintos česnako skiltelės;
* 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių;
* 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio;
* šviežių kapotų petražolių papuošimui.
Siųsti atsiliepimą