Įdaryta antis

Be galo skani įdaryta antis, kepta orkaitėje arba kepsninėje. Išbandykite šį nuostabų receptą.

Pagaminsite per:90 min.
Kategorija:Mėsos patiekalai
Porcijos:4
Paruošimas
1. Paruoškite antį įdarui: nupjaukite šonkaulius iš abiejų pusių, pašalinkite šonkaulių kaulus ir raktikaulius, atsargiai atskirkite kilio kaulą nuo anties krūtinėlės mėsos, nupjaukite liaukas nuo uodegos viršaus. Nuplaukite antį. Dygsnio iki, paliekant mažą skylę viršuje, kad būtų lengviau įdaryti.

2. Supjaustykite raugintus kopūstus. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Svogūną apkepkite augaliniame aliejuje. Nulupkite ir supjaustykite žalius obuolius. Sudėkite raugintus kopūstus, obuolius ir cukrų į keptuvę su svogūnais ir išmaišykite. Nupjaukite baltos duonos plutą. Supjaustykite duonos trupinius ir suberkite juos į įdarui skirtą keptuvę.

3. Anties vidų pabarstykite mairūnu ir druska. Įdarykite raugintais kopūstais ir obuoliais. Pasiūkite antį iki galo arba likusią skylutę užkimškite smeigtuku. Apšlakstykite antį verdančiu vandeniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-60 minučių, kol odelė įgaus auksinę spalvą.

4. Paimkite 2 žalius obuolius. Išimkite šerdis. Įmaišykite saldųjį aitriųjų paprikų padažą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-15 minučių.

5. Patiekite antį su keptais obuoliais, apibarstytą raudonėliais ir laiškiniais česnakais. Gero apetito!
Ingredientai
* antis - 1 vnt.
* mairūnas
* druska
* rauginti kopūstai - 400 g
* svogūnas - 1 vnt.
* obuolys
* augalinis aliejus
* cukrus
* balta duona
* aitriųjų paprikų padažas
* žaliasis svogūnas
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: