Imbieriniai meduoliai

0
PASIDALINIMAI
0
PERŽIŪROS
Kalėdiniai imbieriniai meduoliai ant jūsų stalo per Šv. Kalėdas! Tai gali būti ne tik puikus užkandis prie kavos ar arbatos, bet ir papuošimai ant kalėdinės eglutės.

Pagaminsite per:30 min.
Kategorija:Meduoliai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimas
1. Miltus ir prieskonius persijokite į dubenį. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su žievele ir intensyviai trinkite su miltais, kol sviestas taps drėgnas arba trupinių pavidalo.

2. Lengvai išplakite cukrų su kiaušiniais, supilkite skystą medų. Supilkite šį kokteilį į miltų mišinį ir užminkykite tešlą. Rezultatas turėtų būti blizgus rudas gabalėlis. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę, šiek tiek suplokite ir bent valandą atšaldykite šaldytuve. Su atšaldyta tešla lengviau dirbti.

3. Kočiokite tešlą ant pergamentu iškloto stalo, kad galėtumėte perkelti tešlą į kepimo skardą ir ji neprarastų formos. Tešla turi būti maždaug 5 mm storio.

4. Su formelėmis išpjaukite sausainius, pašalinkite tešlos perteklių nuo pergamento. Perkelkite popierių su meduoliais ant kepimo skardos ir kepkite 12-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.

5. Ištraukite meduolius iš orkaitės ir leiskite jiems porą minučių atvėsti ant kepimo skardų.
Ingredientai
* Kvietiniai miltai 500 g
* Sviestas 150 g
* Rudasis cukrus 150 g
* Medus 3 valgomieji šaukštai
* Kiaušinis 2 vienetai
* Maltas cinamonas pagal skonį
* Maltas imbieras pagal skonį
* Apelsinų žievelės 2 valgomieji šaukštai
* Malti gvazdikėliai ant šaukšto galiuko
1 Įvertinimas:
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Mindaugas Bružas
2021-12-04 16:25
Puiku! Labai geras receptas 🙂
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
Mindaugas Bružas

Mindaugas Bružas

Redaktorius Turite klausimų ar pastabų? Susisiekite: el. p. redakcija@kaipkada.lt

Susiję Įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.