Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Itališkas ruduo: rizotas su Briuselio kopūstais

Paruoškite išskirtinai skanų rizotą su malta kalakutiena. Į patiekalą įdėkite švelnių sveikų Briuselio kopūstų ir mėgaukitės!

Pagaminsite per:55 min.
Paruošimas
1. Išvirkite ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.

2. Švarius ir sausus Briuselio kopūstus perpjaukite per pusę. Susmulkinkite nuluptą svogūną ir česnaką. Susmulkinkite petražoles.

3. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Briuselio kopūstus sudėkite nupjauta puse žemyn ir kepkite iki auksinės rudos spalvos, maždaug 3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, pakepinkite dar 1 minutę ir perkelkite į lėkštę.

4. Įpilkite 1 valg. š. aliejaus į keptuvę ir joje apkepkite maltą kalakutieną.

5. Mentele padalykite mėsą į vidutinio dydžio gabalėlius.

6. Sudėkite česnaką, raudonąjį svogūną ir prieskonius. Maišykite 2-3 minutes.

7. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su trupučiu sultinio, tada supilkite mišinį į keptuvę. Gerai išmaišykite.

8. Patiekalą užvirinkite ir virkite 2-3 minutes.

9. Sudėkite ryžius į keptuvę. Sumaišykite su likusiais ingredientais.

10. Pakaitinkite indą dar 1 minutę ir išjunkite ugnį.

11. Patiekdami rizotą papuoškite petražolėmis.
Ingredientai
* Ryžiai 1 stiklinė
* Alyvuogių aliejus 1 šaukštas
* Briuselio kopūstai 450 g
* Malta kalakutiena 450 g
* Kvapnūs malti pipirai
* Druskos
* Česnako skiltelės 3 vnt
* Raudonasis svogūnas 1 vnt
* Itališki prieskoniai be druskos (bazilikai, raudonėlis) 1 šaukštelis
* Kvietiniai miltai 2 šaukštai
* Mėsos sultinys 1,5 stiklinės
* Petražolės 1 pundelis
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai