Jautiena paruošta graikiškai

Graikijos skaniųjų patiekalų įkvėptas bolivinės balandos ir brandintos jautienos derinys jūsų pietų stalui.
Paruošimas
1. Jautieną supjaustome juostelėmis ir sumaišome su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, trintu česnaku, paprika, raudonėliu, druska ir pipirais.

2. Verdame bolivinę balandą. Kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu, beriame į keptuvę ir minutę pakaitiname. Supilame vandenį arba sultinį. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir verdame 15 minučių. Po jų patraukiame keptuvę nuo ugnies ir vis dar uždengtą palaikome 5 minutes.

3. Ruošiame Tzatziki: jogurtą sumaišome su tarkuotu agurku, česnaku, smulkintais krapais, citrinos sultimis, druska ir pipirais.

4. Įkaitiname keptuvę, sudedame jautieną, ir maišydami kepame ant didelės ugnies apie 8 minutes.

5. Supjaustome visas daržoves, fetą ir alyvuoges.

6. Į pietų dėžutes dedame bolivinę balandą, jautienos juosteles, padažą, daržoves, fetą ir alyvuoges.
Ingredientai
* Jautienai:
* 2 “Feel the Beef” antrekotų
* 1 v.š. alyvuogių aliejaus
* 1 v.š. citrinos sulčių
* 1 skiltelės česnako
* 1 a.š. maltos rūkytos paprikos
* 1 a.š. džiovinto raudonėlio
* Druskos, pipirų
* Tzatziki padažui:
* 4 v.š. graikiško jogurto
* 1 nedidelio agurko
* 1 skiltelės česnako
* Šlakelio citrinos sulčių
* Saujelės šviežių krapų
* Druskos, pipirų
* Pietų dėžutėms:
* 1 stiklinės bolivinės balandos
* 2 stiklinių vandens arba sultinio
* 2 agurkų
* Vyšninių pomidorų
* 1 raudonojo svogūno
* Fetos sūrio
* Juodųjų alyvuogių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: