Jautienos ir daržovių sriuba gaminama iš švelnių lėtai troškintos mėsos gabalėlių, svogūnų, salierų, morkų, bulvių, pomidorų ir šparaginių pupelių. Patiekite su skrudintomis bandelėmis arba kukurūzų duona su minkštu saldžiu grietinėlės sviestu.
Pagaminsite per: | 150 min. |
Kategorija: | Sriubos |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 8 |
Paruošimas
1. Orkaitėje arba storapadžiame puode įkaitinkite 1 1/2 šaukšto rapsų aliejaus ant vidutinės arba vidutinės kaitros.
2. Įdėkite susmulkintą jautieną ir apkepkite iš abiejų pusių, kad apskrustų.
3. Įpilkite apie 3 puodelius jautienos sultinio (arba tiek, kad apsemtų), juodųjų pipirų ir lauro lapų. Troškinkite 2 1/2-3 valandas arba kol šakute suminkštės.
4. Jautienai troškinantis apie 2 valandas, atskirame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą rapsų aliejaus.
5. Sudėkite svogūną, salierą ir morką; kepkite kol svogūnai ir salierai suminkštės. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir sudėkite česnaką, petražoles, raudonėlį, mairūną, čiobrelį ir baziliką; nuolat maišydami virkite 1 minutę.
6. Įpilkite 4 puodelius jautienos sultinio, bulves, šparagines pupeles, kubeliais supjaustytus pomidorus, Vorčesterio padažą.
7. Įpilkite 1½ puodelio sultinio, kuriame troškinote kepsnį.
8. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 20-30 minučių.
2. Įdėkite susmulkintą jautieną ir apkepkite iš abiejų pusių, kad apskrustų.
3. Įpilkite apie 3 puodelius jautienos sultinio (arba tiek, kad apsemtų), juodųjų pipirų ir lauro lapų. Troškinkite 2 1/2-3 valandas arba kol šakute suminkštės.
4. Jautienai troškinantis apie 2 valandas, atskirame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą rapsų aliejaus.
5. Sudėkite svogūną, salierą ir morką; kepkite kol svogūnai ir salierai suminkštės. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir sudėkite česnaką, petražoles, raudonėlį, mairūną, čiobrelį ir baziliką; nuolat maišydami virkite 1 minutę.
6. Įpilkite 4 puodelius jautienos sultinio, bulves, šparagines pupeles, kubeliais supjaustytus pomidorus, Vorčesterio padažą.
7. Įpilkite 1½ puodelio sultinio, kuriame troškinote kepsnį.
8. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 20-30 minučių.
Ingredientai
* 2½ valgomojo šaukšto rapsų aliejaus
* 3 svarai Chuck kepsnys
* 7 puodeliai mažo natrio kiekio jautienos sultinio
* ¼ arbatinio šaukštelio šviežių maltų juodųjų pipirų
* 2 lauro lapai
* 1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas
* 2 šonkauliniai salierai, susmulkinti
* 2 morkos, nuluptos ir susmulkintos
* 2 skiltelės smulkinto česnako
* 1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių
* ½ arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
* ½ arbatinio šaukštelio džiovintų mairūnų
* ¼ arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
* 2 vidutinio dydžio bulvės, supjaustytos kubeliais
* ¼ kg žaliųjų pupelių
* 1 skardinė mažų kubeliais pjaustytų pomidorų
* 1 valgomasis šaukštas Vorčesteršyro padažo
* 3 svarai Chuck kepsnys
* 7 puodeliai mažo natrio kiekio jautienos sultinio
* ¼ arbatinio šaukštelio šviežių maltų juodųjų pipirų
* 2 lauro lapai
* 1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas
* 2 šonkauliniai salierai, susmulkinti
* 2 morkos, nuluptos ir susmulkintos
* 2 skiltelės smulkinto česnako
* 1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių
* ½ arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
* ½ arbatinio šaukštelio džiovintų mairūnų
* ¼ arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
* 2 vidutinio dydžio bulvės, supjaustytos kubeliais
* ¼ kg žaliųjų pupelių
* 1 skardinė mažų kubeliais pjaustytų pomidorų
* 1 valgomasis šaukštas Vorčesteršyro padažo
Siųsti atsiliepimą