Jautienos troškinys su saulėje džiovintais pomidorais

Pasimėgaukite šiuo išraiškingo skoniu troškiniu. Tiekite jį su bulvių koše ar kitu mėgstamu garnyru.

Pagaminsite per:110 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Jautieną supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite ant stiprios ugnies iki auksinės spalvos.

2. Išimkite mėsą iš keptuvės ir sumažinę ugnį iki vidutinio dydžio, sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną į troškintuvą. Maišydami kepkite 3–4 minutes. Įpilkite žolelių ir vyno, virkite maišydami, apie 2 minutes.

3. Vėl sudėkite mėsą į troškintuvą, užpilkite tiek karšto vandens ar sultinio, kad jis pasiektų maždaug mėsos gabaliukų aukščio vidurį. Įdėkite druskos pagal skonį.

4. Užvirkite, sumažinkite šilumą iki minimumo ir troškinkite po dangčiu beveik iki virimo. Troškinimo laikas, priklausomai nuo mėsos kokybės, gali trukti nuo 40 minučių iki pusantros valandos.

5. Kol mėsa troškinasi, alyvuoges supjaustome žiedais, o pomidorus - plonomis juostelėmis. Troškinimo pabaigoje juos sudėkite į troškintuvą ir viską šildykite 5-7 minutes.

6. Paruošta mėsa patiekiama su mėgstamu garnyru.
Ingredientai
* jauna jautiena: 800 gramų
* saulėje džiovinti pomidorai aliejuje: 6-8 vnt.
* didelis svogūnas: 1 vnt.
* sausas baltasis vynas: 50 ml
* žalios alyvuogės be kauliukų: 8-10 vnt.
* Provanso žolelių mišinys: 1 šaukštelis
* druska: pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button