Vasarą labiausiai norisi atsigaivinti, tačiau kaip tai padaryti? Šiai užduočiai padės vėsinantys gėrimai. Pavyzdžiui, galima pasigaminti šaltos kavos arba gazuotą šeivamedžio uogų girą, kuri liaudyje vadinama naminiu šampanu. Šiandien Jums paruošėme paprastos naminės giros receptą.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Kategorija: | Gėrimai |
Porcijos: | 10 |
Paruošimas
1. Norėdami paruošti tokią girą, pirmiausia turite pakepinti cukrų – tai suteiks girai sodrų skonį. Imame ketaus arba aliuminio keptuvę ir kaitiname be aliejaus ant viryklės. Tada įdėkite 2-3 valg. š. cukraus ir palaukite, kol paruduos. Kartas nuo karto pamaišykite, kad nesudegtų. Kai atsiranda putų ir jos paruduoja, tai reiškia, kad cukrus paruoštas.
2. Kol cukrus kepa, paimkite puodą, šiek tiek pakaitinkite jame filtruotą vandenį, tada išjunkite ugnį. Pirmiausia į jį supilkite skrudintą cukrų, o po to likusį ir gerai išmaišykite, kad visi kristalai visiškai ištirptų. Tada į keptuvę supilkite mieles - vanduo neturėtų būti labai karštas, kitaip mielės žus. Dar kartą išmaišykite mišinį.
3. Tada įdėkite citrinos rūgštį, vėl išmaišykite ir palikite apie 10-15 minučių, kad mielės suveiktų. Jei ant paviršiaus pradeda atsirasti mažų burbuliukų, tai reiškia, kad fermentacijos procesas prasidėjo. Dar kartą sumaišykite gėrimą šaukštu – dabar jį galima išpilstyti į plastikinius butelius.
4. Norėdami tai padaryti, turite juos iš anksto nuplauti. Išpilstykite gėrimą į butelius, kad juose liktų laisvos vietos (apie ketvirtadalį butelio). Uždarykite juos dangteliais.
5. Butelius su gira pastatome į šiltą vietą arba 2-3 valandoms saulėje, o tada atidarome ir išleidžiame susidariusį orą, vėl užsukame dangtelius. Paliekame apie 10 valandų, nepamirštant retkarčiais išleisti oro. Norėdami pagreitinti rūgimo procesą, prieš ištuštinant buteliuką galite kelis kartus pakratyti.
6. Maždaug po 10 valandų gėrimas bus paruoštas gerti. Galima atšaldyti šaldytuve ir patiekti.
2. Kol cukrus kepa, paimkite puodą, šiek tiek pakaitinkite jame filtruotą vandenį, tada išjunkite ugnį. Pirmiausia į jį supilkite skrudintą cukrų, o po to likusį ir gerai išmaišykite, kad visi kristalai visiškai ištirptų. Tada į keptuvę supilkite mieles - vanduo neturėtų būti labai karštas, kitaip mielės žus. Dar kartą išmaišykite mišinį.
3. Tada įdėkite citrinos rūgštį, vėl išmaišykite ir palikite apie 10-15 minučių, kad mielės suveiktų. Jei ant paviršiaus pradeda atsirasti mažų burbuliukų, tai reiškia, kad fermentacijos procesas prasidėjo. Dar kartą sumaišykite gėrimą šaukštu – dabar jį galima išpilstyti į plastikinius butelius.
4. Norėdami tai padaryti, turite juos iš anksto nuplauti. Išpilstykite gėrimą į butelius, kad juose liktų laisvos vietos (apie ketvirtadalį butelio). Uždarykite juos dangteliais.
5. Butelius su gira pastatome į šiltą vietą arba 2-3 valandoms saulėje, o tada atidarome ir išleidžiame susidariusį orą, vėl užsukame dangtelius. Paliekame apie 10 valandų, nepamirštant retkarčiais išleisti oro. Norėdami pagreitinti rūgimo procesą, prieš ištuštinant buteliuką galite kelis kartus pakratyti.
6. Maždaug po 10 valandų gėrimas bus paruoštas gerti. Galima atšaldyti šaldytuve ir patiekti.
Ingredientai
* cukrus (400 g)
* vanduo (10 l)
* sausos mielės (10 g)
* citrinų rūgštis (1 šaukštelis)
* vanduo (10 l)
* sausos mielės (10 g)
* citrinų rūgštis (1 šaukštelis)
Siųsti atsiliepimą