Obuolių sezonas įsibėgėjo. Ruduo – pats tinkamiausias metas virti skanią ir aromatingą obuolių uogienę. Tokią uogienę galima valgyti šaukštais su mėgstamomis bandelėmis ir arbata, galima naudoti su pyragais, blynais ir kt.
Pagaminsite per: | 80 min. |
Kategorija: | Desertai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimo būdas: | Virimas |
Paruošimas
1. Į indą, kuriame bus verdama uogienė, reikia įdėti cukraus, citrinos rūgšties ir nurodytą kiekį vandens. Viską pakaitinkite ant silpnos ugnies, kad ingredientai ištirptų.
2. Nuluptus obuolius reikia supjaustyti mažais gabalėliais. Kai cukrus ištirps, į indą sudėkite obuolius ir cinamono lazdelę. Kai skystis pradėjo virti, ugnis sumažinama iki minimumo. Uogienė verdama 60 minučių, nuolat maišant.
3. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, sudėkite uogiene ir užsukite dangtelius.
2. Nuluptus obuolius reikia supjaustyti mažais gabalėliais. Kai cukrus ištirps, į indą sudėkite obuolius ir cinamono lazdelę. Kai skystis pradėjo virti, ugnis sumažinama iki minimumo. Uogienė verdama 60 minučių, nuolat maišant.
3. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, sudėkite uogiene ir užsukite dangtelius.
Ingredientai
* obuoliai - 0,5 kg;
* cinamonas - 1 lazdelė;
* vanduo - 3 šaukštai
* cukrus - 150 g;
* citrinos rūgšties - šiek tiek.
* cinamonas - 1 lazdelė;
* vanduo - 3 šaukštai
* cukrus - 150 g;
* citrinos rūgšties - šiek tiek.
Siųsti atsiliepimą