Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti skanią obuolių uogienę?

Obuolių sezonas įsibėgėjo. Ruduo – pats tinkamiausias metas virti skanią ir aromatingą obuolių uogienę. Tokią uogienę galima valgyti šaukštais su mėgstamomis bandelėmis ir arbata, galima naudoti su pyragais, blynais ir kt.

Pagaminsite per:80 min.
Kategorija:Desertai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimo būdas:Virimas
Paruošimas
1. Į indą, kuriame bus verdama uogienė, reikia įdėti cukraus, citrinos rūgšties ir nurodytą kiekį vandens. Viską pakaitinkite ant silpnos ugnies, kad ingredientai ištirptų.

2. Nuluptus obuolius reikia supjaustyti mažais gabalėliais. Kai cukrus ištirps, į indą sudėkite obuolius ir cinamono lazdelę. Kai skystis pradėjo virti, ugnis sumažinama iki minimumo. Uogienė verdama 60 minučių, nuolat maišant.

3. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, sudėkite uogiene ir užsukite dangtelius.
Ingredientai
* obuoliai - 0,5 kg;
* cinamonas - 1 lazdelė;
* vanduo - 3 šaukštai
* cukrus - 150 g;
* citrinos rūgšties - šiek tiek.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai