Kalakutienos šlaunelės filė rankovėje

Pabandykite kepti kalakuto šlaunelę orkaitėje su neįprastu azijietišku marinatu iš paprikų, imbiero, česnako ir sojų padažo. Pagrindinis patiekalo akcentas - čili pipirai, kuriais galima reguliuoti aštrumą. Jei nemėgstate aštraus maisto, įberkite žiupsnelį džiovintų čili pipirų arba pusę ankšties be sėklų - tai suteiks patiekalui šiek tiek aštrumo, o jei norite aštrumo, naudokite pusę arbatinio šaukštelio arba ankštį su sėklomis.

Pagaminsite per:135 min.
Kategorija:Mėsos patiekalai
Virtuvė:Azijos
Porcijos:4
Paruošimas
1. Paruoškite marinatą: sudėkite paprikos griežinėlius, nuluptą imbiero šaknį, česnaką ir čili pipirus į maišytuvo indą ir susmulkinkite. Tada įpilkite tris šaukštus sojų padažo ir sumaišykite.

2. Marinuokite kalakuto filė: šlaunelių filė sudėkite į iš vienos pusės surištą rankovę, supilkite marinatą ir tolygiai paskirstykite jį ant mėsos, tada užriškite kepimo maišelį, įdėkite jį į karščiui atsparią formą arba kepimo skardą ir palikite kalakutą 40-60 minučių.

3. Paukštieną kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, tada išimkite formą, prapjaukite rankovę, į vidų įdėkite vyšnių šakelių, morkų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar 15-20 minučių pašaukite į orkaitę. Rankovėje keptą šlaunelę patiekite su daržovėmis, papuošę žalumynais.
Ingredientai
* Kalakutienos šlaunelių filė 1000g
* Saldžioji paprika 1 vnt.
* Imbiero šaknis 40 g
* Česnakai 2 skiltelės
* Sojų padažas 3 šaukštai.
* Džiovintų čili pipirų pagal skonį
* Vyšniniai pomidorai 4 šakelės
* Morkos 8 vnt.
* Alyvuogių aliejus 1 valgomasis šaukštas.
* Žalumynai pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: