Kalakutienos šlaunelės filė rankovėje

Pabandykite kepti kalakuto šlaunelę orkaitėje su neįprastu azijietišku marinatu iš paprikų, imbiero, česnako ir sojų padažo. Pagrindinis patiekalo akcentas - čili pipirai, kuriais galima reguliuoti aštrumą. Jei nemėgstate aštraus maisto, įberkite žiupsnelį džiovintų čili pipirų arba pusę ankšties be sėklų - tai suteiks patiekalui šiek tiek aštrumo, o jei norite aštrumo, naudokite pusę arbatinio šaukštelio arba ankštį su sėklomis.

Pagaminsite per:135 min.
Kategorija:Mėsos patiekalai
Virtuvė:Azijos
Porcijos:4
Paruošimas
1. Paruoškite marinatą: sudėkite paprikos griežinėlius, nuluptą imbiero šaknį, česnaką ir čili pipirus į maišytuvo indą ir susmulkinkite. Tada įpilkite tris šaukštus sojų padažo ir sumaišykite.

2. Marinuokite kalakuto filė: šlaunelių filė sudėkite į iš vienos pusės surištą rankovę, supilkite marinatą ir tolygiai paskirstykite jį ant mėsos, tada užriškite kepimo maišelį, įdėkite jį į karščiui atsparią formą arba kepimo skardą ir palikite kalakutą 40-60 minučių.

3. Paukštieną kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, tada išimkite formą, prapjaukite rankovę, į vidų įdėkite vyšnių šakelių, morkų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar 15-20 minučių pašaukite į orkaitę. Rankovėje keptą šlaunelę patiekite su daržovėmis, papuošę žalumynais.
Ingredientai
* Kalakutienos šlaunelių filė 1000g
* Saldžioji paprika 1 vnt.
* Imbiero šaknis 40 g
* Česnakai 2 skiltelės
* Sojų padažas 3 šaukštai.
* Džiovintų čili pipirų pagal skonį
* Vyšniniai pomidorai 4 šakelės
* Morkos 8 vnt.
* Alyvuogių aliejus 1 valgomasis šaukštas.
* Žalumynai pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: