Kalmarai pomidorų padaže

Siūlome pasigaminti greitą ir skanią vakarienę - Kalmarus pomidorų / vyno padaže. Jeigu šį patiekalą gaminate žiemą, galite panaudoti konservuotus pomidorus savo sultyse!

Pagaminsite per:25 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir pomidorus.

2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 valgomus šaukštus aliejus. Įdėkite svogūnus ir pakepinkite 3-4 minutes. Suberkite česnaką ir pakepkite porą minučių.

3. Į tą pačią keptuvę sudėkite susmulkintus pomidorus ir pakaitinkite dar 2 minutes.

4. Supilkite vyną ir virkite apie 5 minutes. Įdėkite druskos ir cukraus.

5. Kalmarus supjaustykite žiedais arba juostelėmis. Dėkite į keptuvę su padažu. Išmaišykite ir uždėkite keptuvės dangtį. Troškinkite 5 minutes.

6. Sudėkite susmulkintą baziliką, išmaišykite ir patiekite.

7. Skanaus!
Ingredientai
Svogūnas 1 vnt
Česnakai 4 skiltelės
Pomidorai 400 g
Sauso baltojo vyno 120 ml
Druskos ir cukraus pagal skonį
Kalmarai 800 g
Baziliko 20 g
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button