Kalmarai yra tokios universalios jūros gėrybės, kad ir kaip įdaryti jie visada bus skanūs.
Pagaminsite per: | 15 min. |
Kategorija: | Jūros gėrybės |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. 1. Paruoškite kalmarus. Smulkiai supjaustykite vieną skerdeną.
2. 2. Virkite ryžius. Susmulkinkite svogūną kubeliais. Išspauskite citrinos sultis, smulkiai supjaustykite petražoles.
3. 3. Patroškinkite svogūną su kapotais kalmarais svieste. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, įpilkite citrinos sulčių ir pusės petražolių. Tada suberkite ryžius ir troškinkite 4 minutes.
4. 4. Įmuškite šaltą įdarą į kalmarus ir kepkite aliejuje, kol pagels. Praskieskite vandenį citrinos sultimis ir druska. Supilkite kalmarus skysčiu, uždenkite indą dangčiu ir dar pusvalandį pavirkite ant vidutinės ugnies.
2. 2. Virkite ryžius. Susmulkinkite svogūną kubeliais. Išspauskite citrinos sultis, smulkiai supjaustykite petražoles.
3. 3. Patroškinkite svogūną su kapotais kalmarais svieste. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, įpilkite citrinos sulčių ir pusės petražolių. Tada suberkite ryžius ir troškinkite 4 minutes.
4. 4. Įmuškite šaltą įdarą į kalmarus ir kepkite aliejuje, kol pagels. Praskieskite vandenį citrinos sultimis ir druska. Supilkite kalmarus skysčiu, uždenkite indą dangčiu ir dar pusvalandį pavirkite ant vidutinės ugnies.
Ingredientai
* 12–14 kūdikių kalmarų;
* 100 g ryžių;
* viena svogūno galva;
* šviežios petražolės;
* citrinos sulčių;
* sviestas;
* druska ir juodieji pipirai;
* stiklinė vandens.
* 100 g ryžių;
* viena svogūno galva;
* šviežios petražolės;
* citrinos sulčių;
* sviestas;
* druska ir juodieji pipirai;
* stiklinė vandens.
Siųsti atsiliepimą