Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Minkštos bandelės su sūrio įdaru – receptas žingsnis po žingsnio
Maistas / Gėrimai

Minkštos bandelės su sūrio įdaru – receptas žingsnis po žingsnio

Idarytos bandelės su sūriu
Dalintis

Pradėkime gaminti kartu – minkštas, sūriu įdarytas bandeles. Štai kaip viską padaryti nuo pradžių iki pabaigos.

Ingredientai

Pirmam etapui:

  • 8 g sausų mielių
  • 10 g cukraus
  • 100 ml šilto vandens

Tešlai:

  • 1 butelis mineralinio vandens
  • 40–50 ml aliejaus
  • 5 puodeliai kvietinių miltų (~500 g)
  • 8 g druskos

Tepimui ir formavimui:

  • 50 g tirpinto sviesto
  • 100 ml aliejaus

Įdarui:

  • Fermentinis sūris (pagal skonį)
  • Čederio sūris (pagal skonį)

Patepimui:

  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 valgomasis šaukštas pieno

 

Gaminimas

  1. Į dubenį suberkite mieles, cukrų ir supilkite šiltą vandenį. Išmaišykite ir leiskite mielėms šiek tiek suaktyvėti – užtruks apie 5 minutes.
  2. Į aktyvuotas mieles supilkite mineralinį vandenį, aliejų, suberkite miltus ir druską. Viską gerai išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
  3. Uždenkite ir palikite tešlą 10 minučių pailsėti.
  4. Praėjus 10 minučių, padalykite tešlą į 12 dalių. Kiekvieną dalį suformuokite į kamuoliuką, o tada – į pailgą, cilindro formą.
  5. Sumaišykite tirpintą sviestą su aliejumi ir patepkite tešlos gabaliukus. Uždenkite ir leiskite dar kartą pailsėti 20 minučių.
  6. Ištempkite tešlos gabalėlius. Į vidurį dėkite sūrių mišinį – fermentinį ir čederį. Užlenkite kraštus į vidų ir susukite kaip ritinėlį.
  7. Gautus bandelių ritinėlius lengvai paspauskite ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tokiu pat būdu suformuokite visas 12 bandelių.
  8. Uždenkite bandeles ir palikite šiltoje vietoje dar 15 minučių.
  9. Sumaišykite kiaušinio trynį su pienu ir aptepkite bandelių viršų. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, 190 °C temperatūroje, kol gražiai apskrus (~20–25 min).
  10. Ištraukite iš orkaitės – bandelės bus minkštos ir purios.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...