Kepta kalakutiena su svarainiais

Puikaus skonio kalakuto ketvirčiai arba šlaunelės su svarainiais. Lengvas receptas, bet skanus patiekalas jūsų šeimai!

Pagaminsite per:80 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Kalakutienos ketvirčius arba šlauneles įtrinkite aliejumi, druska, pipirais, džiovintų česnakų ir svogūnų mišiniu.

2. Paruoštą mėsą įdėkite į ugniai atsparią formą ir kiškite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 30 minučių.

3. Tuo tarpu paruoškite svarainius - supjaustykite juos, pašalinkite šerdį ir sėklas, supjaustykite minkštimą į vidutinio dydžio gabaliukus. Sudėkite į dubenį, įpilkite cukraus, druskos ir medaus. Sumaišykite.

4. Po pusvalandžio išimkite kalakutieną iš orkaitės ir apipilkite paruoštu svarainių, cukraus ir medaus mišiniu.

5. Vėl dėkite į orkaitę, padidinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar maždaug 30 minučių, kol kalakutiena pilnai iškeps ir svarainiai suminkštės. Kalakutieną išimkite iš formos ir leiskite pabūti po folija kambario temperatūroje.
Ingredientai
* Kalakutienos ketvirčių arba šlaunelių 1,4 kg
* Druskos ir pipirų pagal skonį
* Džiovinto sauso česnako 1 a. šaukštelis
* Džiovinto sauso svogūno 0,5 a. šaukštelio
* Aliejaus 2 v. šaukštai
* Svarainių 3 vnt
* Medaus 30 g
* Cukraus 2 v. šaukštai
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: