Kepta kalakutiena su svarainiais

Puikaus skonio kalakuto ketvirčiai arba šlaunelės su svarainiais. Lengvas receptas, bet skanus patiekalas jūsų šeimai!

Pagaminsite per:80 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Kalakutienos ketvirčius arba šlauneles įtrinkite aliejumi, druska, pipirais, džiovintų česnakų ir svogūnų mišiniu.

2. Paruoštą mėsą įdėkite į ugniai atsparią formą ir kiškite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 30 minučių.

3. Tuo tarpu paruoškite svarainius - supjaustykite juos, pašalinkite šerdį ir sėklas, supjaustykite minkštimą į vidutinio dydžio gabaliukus. Sudėkite į dubenį, įpilkite cukraus, druskos ir medaus. Sumaišykite.

4. Po pusvalandžio išimkite kalakutieną iš orkaitės ir apipilkite paruoštu svarainių, cukraus ir medaus mišiniu.

5. Vėl dėkite į orkaitę, padidinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar maždaug 30 minučių, kol kalakutiena pilnai iškeps ir svarainiai suminkštės. Kalakutieną išimkite iš formos ir leiskite pabūti po folija kambario temperatūroje.
Ingredientai
Kalakutienos ketvirčių arba šlaunelių 1,4 kg
Druskos ir pipirų pagal skonį
Džiovinto sauso česnako 1 a. šaukštelis
Džiovinto sauso svogūno 0,5 a. šaukštelio
Aliejaus 2 v. šaukštai
Svarainių 3 vnt
Medaus 30 g
Cukraus 2 v. šaukštai
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button