Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

To dar neragavote: vištienos šlaunelių su spanguolėmis ir apelsinais receptas

1 min. skaitymo

Tai paprastas ir skanus patiekalas, kuris patiks visiems vištienos mėgėjams. Sultinga mėsa, saldžiarūgštės spanguolės ir citrusinė apelsinų gaiva sukuria nepakartojamą skonių derinį.

Vienintelis dalykas, kurį reikia padaryti, tai sujungti visus ingredientus ir pašauti į orkaitę.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos šlaunelės – 1 kg;
  • Apelsinas – 1 vnt;
  • Spanguolės – 1 stiklinė;
  • Svogūnas – 2 vnt;
  • Česnakas – 4 skiltelės;
  • Rūkyta paprika – 1 šaukštelis;
  • Vištienos prieskonių – 1 šaukštelis;
  • Druska – pagal skonį;
  • Vandens – 1/2 puodelio;
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai;
  • Rozmarino – 2 šakelės.

Paruošimas:

  1. Vištienos šlauneles nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Nulupkite svogūną ir česnaką. Apelsiną ir svogūną supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
  3. Į kepimo indą sudėkite svogūnus, apelsinus, česnako skilteles ir pusę spanguolių. Ant viršaus išdėliokite vištienos gabalėlius, pabarstykite prieskoniais ir druska, įtrinkite prieskonius į šlauneles ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Sudėkite likusias spanguoles, suberkite rozmarino šakeles ir užpilkite vandeniu.
  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus