Kepti ir troškinti kiaulienos šonkauliai kepsninėje

Nors šių šonkaulių paruošimo / pagaminimo laikas ilgokas, bet laukti tikrai verta! Be galo sultingi ir skanūs šonkauliukai aštriame padaže!

Pagaminsite per:260 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Iš druskos ir vandens gaminame šaltą sūrymą ir užpilame šonkaulius. Įdėkite lauro lapų, grūstų pipirų ir gvazdikėlių. Neuždenkite dangčio ir padėkite į šaldytuvą 1-2 dienoms. Prieš kepdami, nusausinkite šonkauliukus.

2. Sumaišykite prieskonius ir jais įtrinkite šonkaulius (pastaba: aštraus mišinio sudėtyje nėra druskos - šonkauliai jau gerai buvo įsūdyti sūryme).

3. Įkaitinkite groteles iki 120 laipsnių.

4. Ant konvektoriaus sumontuokite indą su karštu vandeniu - jo plotas turėtų maždaug sutapti su šonkaulių pločiu. Virš rezervuaro montuokite groteles ir ant jos uždėkite šonkaulius.

5. Uždarykite groteles ir kepkite 3 val. 30 minučių. Tada išimkite šonkaulius ir apvyniokite juos folija. Padėkite atgal ant grotelių, uždarykite dangtį ir pakelkite temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepkite dar 20-30 minučių. Išimkite ir patiekite ant stalo.
Ingredientai
* Kiaulienos šonkauliai 1,8 kg
* Marinatui:
* Vandens 950 ml
* Druskos 50 g
* Lauro lapo 1 vnt
* Pipirų grūdeliai 5 vnt
* Gvazdikėliai 2 vnt
* Aštriam padažui:
* Maltos paprikos 2 a. šaukštelių
* Provanso žolelių 1 v. šaukšto
* Džiovinto sauso česnako 1 a. šaukštelio
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: