Kepti ir troškinti kiaulienos šonkauliai kepsninėje

Nors šių šonkaulių paruošimo / pagaminimo laikas ilgokas, bet laukti tikrai verta! Be galo sultingi ir skanūs šonkauliukai aštriame padaže!

Pagaminsite per:260 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Iš druskos ir vandens gaminame šaltą sūrymą ir užpilame šonkaulius. Įdėkite lauro lapų, grūstų pipirų ir gvazdikėlių. Neuždenkite dangčio ir padėkite į šaldytuvą 1-2 dienoms. Prieš kepdami, nusausinkite šonkauliukus.

2. Sumaišykite prieskonius ir jais įtrinkite šonkaulius (pastaba: aštraus mišinio sudėtyje nėra druskos - šonkauliai jau gerai buvo įsūdyti sūryme).

3. Įkaitinkite groteles iki 120 laipsnių.

4. Ant konvektoriaus sumontuokite indą su karštu vandeniu - jo plotas turėtų maždaug sutapti su šonkaulių pločiu. Virš rezervuaro montuokite groteles ir ant jos uždėkite šonkaulius.

5. Uždarykite groteles ir kepkite 3 val. 30 minučių. Tada išimkite šonkaulius ir apvyniokite juos folija. Padėkite atgal ant grotelių, uždarykite dangtį ir pakelkite temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepkite dar 20-30 minučių. Išimkite ir patiekite ant stalo.
Ingredientai
* Kiaulienos šonkauliai 1,8 kg
* Marinatui:
* Vandens 950 ml
* Druskos 50 g
* Lauro lapo 1 vnt
* Pipirų grūdeliai 5 vnt
* Gvazdikėliai 2 vnt
* Aštriam padažui:
* Maltos paprikos 2 a. šaukštelių
* Provanso žolelių 1 v. šaukšto
* Džiovinto sauso česnako 1 a. šaukštelio
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button