Kepti kalmarai su česnakiniu padažu

Laikas jūros gėrybėms! Kepsime kalmarus - paprastoje kiaušinių tešloje. Patiekite su greitu česnako padažu, pagamintu iš grietinės ir majonezo.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Paruoškite padažą. Norėdami tai padaryti, įdėkite į dubenį visus išvardintus ingredientus padažui (česnakus susmulkinkite trintuvės pagalba).

2. Išmaišykite ir palikite šaldytuve.

3. Supjaustykite kalmarus į žiedus ar juosteles. Sudėkite į dubenį.

4. Įmuškite kiaušinius, įdėkite druskos ir krakmolo.

5. Sumaišykite. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su tiek aliejaus, kad kepdami kalmarai joje plūduriuotų. Apkepkite iki aukso rudos spalvos, tai truks vos kelias minutes. Išimkite kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio kad aliejaus perteklius nuvarvėtų. Patiekite su padažu.
Ingredientai
Kalmarų paruošimui:
Kalmarai 600 g
Kiaušiniai 2 vnt
Krakmolo 3 šaukštai
Druskos pagal skonį
Padažui:
Majonezo 100 g
Grietinės 100 g
Garstyčių žirneliai 1 v. šaukštas
Česnakai 3 skiltelės
Druskos pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button