Jeigu vaikai nelabai mėgsta valgyti varškės ar sūrio, šiuos varškėčius jie valgys su malonumu. Tai tikras senovinis varškėčių receptas.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Kategorija: | Iš miltų |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Paruoškite sūrį. Permalkite varškę per mėsmalę. Jei nėra mėsmalės, sutrupinkite ją šakute.
2. Paruoškite masę varškėčiams. Į varškę įmuškite 4 kiaušinius, cukrų, druską ir miltus. Viską gerai išmaišykite. Jei masė gaunasi per skysta, įberkite daugiau miltų, kad galėtumėte formuoti varškėčius.
3. Formuoti varškėčius. Iš tešlos darome nedidelius apvalius apskritimus ir apvoliojame miltuose.
4. Kepkite varškėčius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir išdėliokite suformuotus varškėčius. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
2. Paruoškite masę varškėčiams. Į varškę įmuškite 4 kiaušinius, cukrų, druską ir miltus. Viską gerai išmaišykite. Jei masė gaunasi per skysta, įberkite daugiau miltų, kad galėtumėte formuoti varškėčius.
3. Formuoti varškėčius. Iš tešlos darome nedidelius apvalius apskritimus ir apvoliojame miltuose.
4. Kepkite varškėčius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir išdėliokite suformuotus varškėčius. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Ingredientai
* Varškė 1 kg
* 4 kiaušiniai
* Cukrus pagal skonį
* druską pagal skonį
* Miltai - keli šaukštai
* Sviestas kepimui
* 4 kiaušiniai
* Cukrus pagal skonį
* druską pagal skonį
* Miltai - keli šaukštai
* Sviestas kepimui
Siųsti atsiliepimą