Kiaulienos mentė, kepta citrusinių svogūnų padaže

Minkšta, sultinga kepta mėsa su nepaprastai skaniu ir kvapniu padažu tikrai patiks jūsų svečiams ir jūsų šeimai.

Pagaminsite per:140 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Išspauskite sultis iš apelsinų ir laimų.

2. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejus ir pakepinkite svogūnus bei česnakus maždaug 4 minutes.

3. Supilkite apelsinų ir laimo sultis, įdėkite džiovinto raudonėlio prieskonių, druskos ir pipirų. Užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.

4. Iš mėsos nupjaustykite riebalų perteklių, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Apibarstykite druska ir pipirais iš visų pusių, įdėkite į kepimo indą.

5. Ant viršaus užpilkite paruošto padažo.

6. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 220–230 laipsnių temperatūroje. Po 30 minučių kepimo sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1,5 valandos, kol mėsa taps minkšta. Proceso metu periodiškai supilkite mėsą su padažu iš formos. Išimkite mėsą iš orkaitės, perkelkite ją į skardą ir leiskite pailsėti 10 minučių. Tada supjaustykite ir patiekite su likusiu padažu iš formos.
Ingredientai
* Kiaulienos mentė arba kumpis be kaulų 1200 g
* Vidutinio dydžio svogūnas 2 vnt
* Česnako 10 skiltelių
* Apelsinų 5 vnt
* Laimo 4 vnt
* Raudonėlis 1/2 šaukštelio
* Druskos ir pipirų pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button