Kiaulienos šonkauliukai su obuoliais

Puikaus skonio kiaulienos šonkauliukai su obuoliais ir špinatų salotomis. Vyną galite pakeisti daržovių sultiniu arba vandeniu.

Pagaminsite per:35 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Kiaulienos šonkaulius pasūdykite, apšlakstykite 2-3 šaukštais aliejaus bei citrinos sultimis, apibarstykite susmulkintu rozmarinu ir palikite marinuotis apie 30 min.

2. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite šonkauliukus, kol šie iš abiejų pusių gražiai apskrus.

3. Perkėlę mėsą į lėkštę, toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite per pusę perpjautus obuolius ir kepkite apie 5 minutes.

4. Tuomet vėl sudėkite šonkauliukus, taip pat vyšninius pomidorus, kalendrų sėklas bei pipirų mišinį, viską užpilkite vynu ir troškinkite apie 20 min,

5. Kol mėsa troškinasi, nuplaukite špinatus, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi bei citrinų sultimis, įberkite šiek tiek druskos ir viską lengvai išmaišykite.

6. Šonkauliukus patiekite su troškintais obuoliais bei špinatų salotomis.
Ingredientai
* 800 g kiaulienos šonkaulių
* 200 g obuolių
* 200 g vyšninių pomidorų
* 1 citrinos
* 1 a. š. druskos
* 1 rozmarino šakelės
* 5 v. š. alyvuogių aliejaus
* 1 a. š. pipirų mišinio
* 1 a. š. kalendrų sėklų
* 100 ml baltojo sauso vyno
* 30 g sviesto
* Salotoms:
* 400 g šviežių špinatų lapelių
* 1 citrinos
* 2 a. š. alyvuogių aliejaus
* žiupsnelio druskos
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button