Kiaulienos sprandinės kepsnys su čiobreliais ir medumi

2015 metų Lietuvos barbekiu čempiono Nerijaus Ižganaičio receptas - kiaulienos sprandinės kepsnys su čiobreliais ir medumi. Galite kepti kepsninėje, keptuvėje ar orkaitėje.

Pagaminsite per:300 min.
Kategorija:Mėsos patiekalai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:6
Paruošimas
1. Kiaulienos sprandinę supjaustykite 2-2,5cm storio kepsniais.

2. Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus čiobrelius, medų, rūkytos paprikos miltelius, susmulkintą česnaką, pipirus, garstyčias, aliejų ir druską.

3. Šiuo marinatu įtrinkite sprandinės kepsnius ir palikite šaldytuve 4-6 valandoms.

4. Kepsnius kepkite 6-7 min. 200 laipsnių temperatūroje grill kepsninėje, keptuvėje ar orkaitėje.

5. Patiekti galite su virtomis ir apkeptomis bulvėmis ar ryžiais ir šviežiomis salotomis pagardintomis citrina ir alyvuogių aliejumi.

6. Skanaus!
Ingredientai
* 1 kg kiaulienos sprandinės
* 2-3 šakelės šviežio čiobrelio
* 2-3 v.š. medaus
* 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
* 3 skiltelės česnako
* 1 a.š. maltų 5 rūšių pipirų
* 1 a.š. „Dijon“ garstyčių
* 2 v.š. aliejaus
* 1 a.š. druskos
1 Įvertinimas:
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Redaktorius
2021-01-23 12:55
Labai skanu! Rekomenduoju.
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Back to top button