2015 metų Lietuvos barbekiu čempiono Nerijaus Ižganaičio receptas - kiaulienos sprandinės kepsnys su čiobreliais ir medumi. Galite kepti kepsninėje, keptuvėje ar orkaitėje.
Pagaminsite per: | 300 min. |
Kategorija: | Mėsos patiekalai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Kiaulienos sprandinę supjaustykite 2-2,5cm storio kepsniais.
2. Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus čiobrelius, medų, rūkytos paprikos miltelius, susmulkintą česnaką, pipirus, garstyčias, aliejų ir druską.
3. Šiuo marinatu įtrinkite sprandinės kepsnius ir palikite šaldytuve 4-6 valandoms.
4. Kepsnius kepkite 6-7 min. 200 laipsnių temperatūroje grill kepsninėje, keptuvėje ar orkaitėje.
5. Patiekti galite su virtomis ir apkeptomis bulvėmis ar ryžiais ir šviežiomis salotomis pagardintomis citrina ir alyvuogių aliejumi.
6. Skanaus!
2. Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus čiobrelius, medų, rūkytos paprikos miltelius, susmulkintą česnaką, pipirus, garstyčias, aliejų ir druską.
3. Šiuo marinatu įtrinkite sprandinės kepsnius ir palikite šaldytuve 4-6 valandoms.
4. Kepsnius kepkite 6-7 min. 200 laipsnių temperatūroje grill kepsninėje, keptuvėje ar orkaitėje.
5. Patiekti galite su virtomis ir apkeptomis bulvėmis ar ryžiais ir šviežiomis salotomis pagardintomis citrina ir alyvuogių aliejumi.
6. Skanaus!
Ingredientai
* 1 kg kiaulienos sprandinės
* 2-3 šakelės šviežio čiobrelio
* 2-3 v.š. medaus
* 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
* 3 skiltelės česnako
* 1 a.š. maltų 5 rūšių pipirų
* 1 a.š. „Dijon“ garstyčių
* 2 v.š. aliejaus
* 1 a.š. druskos
* 2-3 šakelės šviežio čiobrelio
* 2-3 v.š. medaus
* 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
* 3 skiltelės česnako
* 1 a.š. maltų 5 rūšių pipirų
* 1 a.š. „Dijon“ garstyčių
* 2 v.š. aliejaus
* 1 a.š. druskos
Siųsti atsiliepimą
Redaktorius
2021-01-23 12:55
Labai skanu! Rekomenduoju.