Grybus marinuoti galima greitai ir paprastai. Šie grybai puikiai tiks ant šventinio stalo. Marinavimui geriau rinktis mažo dydžio grybus. Grybų skonis priklauso nuo to, kokį marinato receptą pasirinksite.
Pagaminsite per: | 45 min. |
Kategorija: | Grybai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 10 |
Paruošimo būdas: | Virimas |
Paruošimas
1. Grybus nuvalykite, kelis kartus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir užvirkite. Nupilkite vandenį. Dar kartą užpilkite vandeniu, virkite 45 minutes nuo užvirimo šiek tiek pasūdytame vandenyje. Po to perkoškite.
2. Paruoškite marinatą: druską, cukrų ir prieskonius atskieskite vandenyje, užvirinkite, pabaigoje įpilkite acto. Pakaitinkite, suberkite grybus, virkite 10-15 min.
3. Supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Galite uždaryti įprastais dangteliais ir laikyti grybus šaldytuve.
2. Paruoškite marinatą: druską, cukrų ir prieskonius atskieskite vandenyje, užvirinkite, pabaigoje įpilkite acto. Pakaitinkite, suberkite grybus, virkite 10-15 min.
3. Supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Galite uždaryti įprastais dangteliais ir laikyti grybus šaldytuve.
Ingredientai
* Grybai - 2 kg
* Vanduo - 900 g
* Actas - 100 g
* Druska - 4 arbatiniai šaukšteliai
* Cukrus - 2 valgomieji šaukštai
* Kvapieji pipirai - 4-6 vnt
* Juodieji pipirai - 8-10 vnt
* Gvazdikas - 3-4 žieddai
* Lauro lapas - 2 vnt
* Garstyčių sėklos - 1 valgomasis šaukštas
* Vanduo - 900 g
* Actas - 100 g
* Druska - 4 arbatiniai šaukšteliai
* Cukrus - 2 valgomieji šaukštai
* Kvapieji pipirai - 4-6 vnt
* Juodieji pipirai - 8-10 vnt
* Gvazdikas - 3-4 žieddai
* Lauro lapas - 2 vnt
* Garstyčių sėklos - 1 valgomasis šaukštas
Siųsti atsiliepimą