Kai už lango žiema ir yra šalta, ši žiedinių kopūstų sriuba tikra atgaiva.
Pagaminsite per: | 45 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Žiedinį kopūstą nuplaukite, nupjaukite žiedyną, o iš lapų ir stiebo išvirkite sultinį.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apie 10 minučių pakepkite puode su alyvuogių aliejumi.
3. Tuomet į puodą išspauskite česnaką, įdėkite ploną griežinėlį sviesto ir kubeliais supjaustytas bulves.
4. Viską išmaišykite ir užpilkite sultiniu.
5. Kai bulvės bus pusiau išvirusios, sudėkite kalafiorų žiedynus, viską pagardinkite druska ir virkite, kol bulvės visiškai suminkštės.
6. Sutrinkite išvirusią sriubą trintuvu, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų ir pateikite su paskrudintu prancūzišku batonu.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apie 10 minučių pakepkite puode su alyvuogių aliejumi.
3. Tuomet į puodą išspauskite česnaką, įdėkite ploną griežinėlį sviesto ir kubeliais supjaustytas bulves.
4. Viską išmaišykite ir užpilkite sultiniu.
5. Kai bulvės bus pusiau išvirusios, sudėkite kalafiorų žiedynus, viską pagardinkite druska ir virkite, kol bulvės visiškai suminkštės.
6. Sutrinkite išvirusią sriubą trintuvu, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų ir pateikite su paskrudintu prancūzišku batonu.
Ingredientai
* 100 g svogūnų
* 1 skiltelės česnako
* 200 g bulvių
* 500 g žiedinių kopūstų
* 100 ml grietinėlės
* 80 g sviesto
* 40 ml alyvuogių aliejaus
* druskos
* pipirų
* prancūziško batono
* 1 skiltelės česnako
* 200 g bulvių
* 500 g žiedinių kopūstų
* 100 ml grietinėlės
* 80 g sviesto
* 40 ml alyvuogių aliejaus
* druskos
* pipirų
* prancūziško batono
Siųsti atsiliepimą