Kreminė žiedinių kopūstų sriuba

Kai už lango žiema ir yra šalta, ši žiedinių kopūstų sriuba tikra atgaiva.

Pagaminsite per:45 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Žiedinį kopūstą nuplaukite, nupjaukite žiedyną, o iš lapų ir stiebo išvirkite sultinį.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apie 10 minučių pakepkite puode su alyvuogių aliejumi.

3. Tuomet į puodą išspauskite česnaką, įdėkite ploną griežinėlį sviesto ir kubeliais supjaustytas bulves.

4. Viską išmaišykite ir užpilkite sultiniu.

5. Kai bulvės bus pusiau išvirusios, sudėkite kalafiorų žiedynus, viską pagardinkite druska ir virkite, kol bulvės visiškai suminkštės.

6. Sutrinkite išvirusią sriubą trintuvu, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų ir pateikite su paskrudintu prancūzišku batonu.
Ingredientai
100 g svogūnų
1 skiltelės česnako
200 g bulvių
500 g žiedinių kopūstų
100 ml grietinėlės
80 g sviesto
40 ml alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
prancūziško batono
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button