Lašiša su garstyčių padažu

Puikus receptas - lašiša su garstyčių padažu, o garnyrui - ilgagrūdžiai ryžiai su aguonomis. Sveikas ir gardus patiekalas!

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Prikaistuvyje išlydykite sviestą. Berkite aguonas ir maišydami kepkite, kol jos pradės skleisti malonų kvapą. Suberkite ryžius. Kepkite maišydami dar minutę, tada užpilkite 330 ml verdančio vandens, pagardinkite žiupsneliu druskos ir citrinų sultimis. Sumažinkite ugnį, puodą uždenkite ir virkite nemaišydami 15-20 minučių. Išjungę palikite uždengtame puode pabrinkti dar 4-5 minutes.

2. Kol ryžiai verda, paruoškite lašišą. Lašišos filė padalykite į 4 juosteles. Jas ištepkite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Likusį aliejų suplakite su garstyčiomis bei medumi ir aptepkite žuvis. Kepkite 10 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Ingredientai
500 g lašišos filė su oda
šaukšto grūdėtųjų garstyčių
2 šaukštų Dižono garstyčių
šaukštelio medaus arba klevų sirupo
šaukšto aliejaus
žiupsnelio džiovintų rozmarinų
maltų pipirų
druskos
Garnyrui:
120 g ilgagrūdžių ryžių
20 g sviesto
šaukštelio aguonų
0,5 šaukštelio citrinų sulčių
druskos
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button