Lašiša su marinuotomis spanguolėmis

Tobulo skonio lašiša su pistacijų plutele r spanguolėmis.

Pagaminsite per:45 min.
Kategorija:Žuvies patiekalai
Porcijos:6
Paruošimas
1. Lašišos paruošimas:

2. Karštame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų. Leiskite atvėsti ir tik tada į vėsų marinatą pamerkite lašišą. Marinatas išstums perteklinę drėgmę ir paliks stangrią žuvies struktūrą.

3. Po 2h ištraukite lašišą iš marinato ir nušluostykite virtuviniu popieriniu rankšluosčiu. Šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje, kad žuvies paviršius taptų sausas.

4. Kol lašiša džiūsta, paruoškite plutelę: džiovintas spanguoles ir pistacijas pasmulkinkite. Rekomenduojama iki tokio pat dydžio, kokie yra Panko džiūvesėliai.

5. Sumaišykite visus ingredientus plutelei: jau pasmulkintas pistacijas ir spanguoles, Panko džiūvesėlius, čiobrelius, kapotas petražoles. Įtarkuokite citrinos žievelę (tik geltonąją dalį). Petražoles galite pakeisti šviežiais krapais, kalendromis ar kitomis mėgstamomis žolelėmis.

6. Nedideliame indelyje paruoškite glazūrą: sumaišykite medų su KNORR citrusinių vaisių esencija.

7. Lašišos file (oda žemyn) padėkite ant rūkymui skirtos lentelės. Lentelę prieš tai bent pusvalandį pamirkykite vandenyje. Atkreipiame dėmesį: jeigu tai - alyvmedžio šaknų lentelė, jos mirkyti nereikia (mediena itin tanki)

8. Lašišos paviršių patepkite medaus ir citrusų glazūra. Patogiausiai tą padarysite naudodami silikoninį šepetėlį.

9. Ant lašišos užberkite paruoštą pistacijų mišinį, kurį tolygiai paskirstykite ant paviršiaus

10. Kepkite žemoje temperatūroje, netiesioginėje kaitroje, kol lašišos vidinė temperatūra pasieks 55 laipsnius. Temperatūrai pamatuoti rekomenduojame naudoti maisto termometrą (perkepant lašiša sausės, praras geriausias skonines savybes).

11. Norėdami suteikti dūmo kvapą ir dar gražesnę spalvą lašišai - parūkykite ją. Rekomenduojame rinktis gražią spalvą ir švelnų skonį suteikiančias citrinmedžio, apelsinmedžio, alyvmedžio drožles.

12. Rūkydami / kepdami ant kelioninio COBB griliaus, naudokite universalią plokštumą, o ant jos įstatykite kepimo groteles. Lentelę su lašiša dėkite ant grotelių.

15. Marinuotų spanguolių paruošimas:

16. Puode pakaitinkite kvapiuosius pipirus ir gvazdikėlius, kad dar labiau atsiskleistų prieskoniuose esantys eteriniai aliejai

17. Į tą patį puodą ipilkite obuolių actą ir cukrų. Užvirkite.

18. Į užvirusį marinatą suberkite spanguoles ir leiskite pravėsti.

19. Palikite pasimarinuoti. Marinate uogas galite laikyti iki kelių savaičių, šaldytuve.

20. Pateikite kartu su kepta lašiša. Jos taip pat puikiai tiks ir prie kitų patiekalų, pvz. grilintos vištienos, antienos ir pan.
Ingredientai
* Ingredientai lašišai:
* 1 kg lašišos filė
* 1 l vandens
* 265 g druskos
* 65 g cukraus
* 1 v.š. KNORR citrusinių augalų esencijos
* 2 v.š. medaus
* Alyvmedžio šaknų ar bet kokia kita lentelė rūkymui
* Rūkymo drožlės dūmo skoniui suteikti, pvz. apelsinmedžio (nebūtinai)
* Ingredientai pistacijų plutelei ant lašišos:
* 60 g cukraus
* 75 g Panko džiūvesėlių (ieškokite prekybos centruose, Azijos skyriuje)
* 1 žiupsnelis KNORR džiovinto čiobrelio
* 25 g džiovintų spanguolių
* Vienos citrinos žievelės
* 1 žiupsnelis kapotų petražolių
* Marinuotos spanguolės:
* 340 g spanguolių
* 300 g obuolių acto
* 300 g cukraus
* 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų
* 4 vnt gvazdikėlių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button