Ar žinote, kaip greitai pasigaminti marinuotų agurkų? Receptas labai paprastas, o rezultatas visada būna puikus. Taigi, pradėkime gaminti.
Pagaminsite per: | 10 min. |
Kategorija: | Marinatas |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 1 |
Paruošimas
1. Pirmiausia reikėtų pradėti nuo agurkų pasirinkimo. Greitam marinavimui reikės nedidelių agurkų. Svarbiausia, kad jie būtų nedideli, iki 10 cm, nepageltę. Nuplaukite agurkus, sudėkite juos į dubenį ir užpilkite vandeniu. Palikite juos 20-30 minučių pastovėti. Taikant šį metodą agurkai bus tobulai traškūs.
2. Nuplaukite ir stambiai supjaustykite krienus, vyšnių ir serbentų lapus. Ši pikantiška puokštė suteiks agurkams nepakartojamą skonį, todėl kuo daugiau lapų, tuo geriau.
3. Paprikas supjaustykite plonais apskritimais. Man labai patinka, kad agurkai būtų labai subtiliai aštrūs. Jei norite, kad būtų dar aštriau, naudokite daugiau paprikų.
4. Į stiklainio dugną sudėkite susmulkintus lapus, krapų žiedelius, krienų šaknį, česnako skilteles ir aštriosios paprikos skilteles. Ant viršaus sudėkite agurkus. Jas reikia sudėti labai tankiai, kad jos užimtų visą stiklainį. Ant viršaus pabarstykite druskos.
5. Agurkus užpilkite gazuotu vandeniu. Turėtumėte naudoti paprastą neutralaus skonio stalo vandenį. Galite vartoti silpną arba stiprų gazuotą vandenį. Vanduo turi būti kambario temperatūros. Užpylę agurkus, palikite juos 2 valandas kambario temperatūroje, tada įdėkite į šaldytuvą. Dar po 3-4 valandų galite juos išimti ir paragauti. Jei mėgstate sūresnius agurkus, šiek tiek pailginkite sūdymo laiką.
2. Nuplaukite ir stambiai supjaustykite krienus, vyšnių ir serbentų lapus. Ši pikantiška puokštė suteiks agurkams nepakartojamą skonį, todėl kuo daugiau lapų, tuo geriau.
3. Paprikas supjaustykite plonais apskritimais. Man labai patinka, kad agurkai būtų labai subtiliai aštrūs. Jei norite, kad būtų dar aštriau, naudokite daugiau paprikų.
4. Į stiklainio dugną sudėkite susmulkintus lapus, krapų žiedelius, krienų šaknį, česnako skilteles ir aštriosios paprikos skilteles. Ant viršaus sudėkite agurkus. Jas reikia sudėti labai tankiai, kad jos užimtų visą stiklainį. Ant viršaus pabarstykite druskos.
5. Agurkus užpilkite gazuotu vandeniu. Turėtumėte naudoti paprastą neutralaus skonio stalo vandenį. Galite vartoti silpną arba stiprų gazuotą vandenį. Vanduo turi būti kambario temperatūros. Užpylę agurkus, palikite juos 2 valandas kambario temperatūroje, tada įdėkite į šaldytuvą. Dar po 3-4 valandų galite juos išimti ir paragauti. Jei mėgstate sūresnius agurkus, šiek tiek pailginkite sūdymo laiką.
Ingredientai
* 1-1,5 kg Agurkų
* 2 šaukštai druskos
* 1 ryšulėlis prieskonių (vyšnių lapai, serbentų lapai, krienų šaknis ir lapai, krapų žiedynai)
* 10 g čili pipirų
* 500-800 ml Vanduo (gazuotas stalo vanduo)
* 1 galva česnako
* 2 šaukštai druskos
* 1 ryšulėlis prieskonių (vyšnių lapai, serbentų lapai, krienų šaknis ir lapai, krapų žiedynai)
* 10 g čili pipirų
* 500-800 ml Vanduo (gazuotas stalo vanduo)
* 1 galva česnako
Siųsti atsiliepimą