Magiškas susisluoksniuojantis pyragas

Kodėl jis magiškas? Kai tešlą pagamini iš paprastų produktų, supili į kepimo formą, iškepi, atvėsini, o atrodo kaip paprastas pyragas. Bet, kai atpjauni gabalėlį, pamatai, jog tas pyragas išėjo kažkodėl net 3 sluoksnių! Susisluoksniuoja kepant jis pats, todėl ir magiškas!

Pagaminsite per:240 min.
Porcijos:5
Paruošimas
1. Nuo kiaušinių baltymų atskirti trynius. Į baltymus įberti žiupsnelį druskos ir išplakti iki standžių putų.

2. Atskirame dubenyje išplakti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius iki purumo ir kol nebesijaus cukraus kruopelių. Įmaišyti kvietinius miltus.

3. Pastoviai maišant, plona srovele supilti pieną. Jei tešloje atsirado gumulėlių, perkošti per sietelį.

4. Pabaigai į tešlą lengvai ir atsagiai įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus. Nepermaišyti, jog neprarastų purumo.

5. Tešlą supilti į sviestu išteptą ar kepimo popieriumi išklotą formelę ir kepti įkaitintoje 150C orkaitėje apie 1,5 val., kol pyrago viršus taps auksinės spalvos.

6. Iškepusį pyragą pilnai atvėsinti kambario temperatūroje, tuomet atšaldyti šaldytve 2-3 val. arba pernąkt.

7. Pyragą papuošti šviežiomis uogomis ar vaisiais.
Ingredientai
* 4 vidutinio dydžio kiaušinių
* Žiupsnelio druskos
* 110 g. kambario temperatūros sviesto
* 130 g. cukraus
* 2 a.š. vanilinio cukraus
* 125 g. kvietinių miltų
* 500 ml. pieno
* šviežių uogų ar vaisių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button