Visiškai išskirtinio skonio pica su grybais ir špinatais. Tobulo skonio pica tiesiai iš Milano (Italija). Išbandykite!
Pagaminsite per: | 20 min. |
Kategorija: | Picos |
Virtuvė: | Itališka |
Porcijos: | 1 |
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 260°C.
2. Grybus supjaustykite 2-4 cm ilgio gabalėliais, česnaką ir svogūną susmulkinkite.
3. Ištirpinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite česnaką ir grybus ir kepkite, dažnai maišydami, kol grybai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
4. Tešlą ištempkite arba iškočiokite į 30 cm apskritimą, tada perkelkite į riebalais išteptą kepimo skardą.
5. Tešlą lengvai patepkite alyvuogių aliejumi. Ant viršaus tolygiai paskleiskite grybus, tada špinatus. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir maltų pipirų, tada suberkite parmezaną ir pabarstykite paprika. Aptepkite kremu.
6. Pašaukite picą į orkaitę ir kepkite, kol pluta taps auksinės spalvos, o sūris paruduos, 8–10 minučių.
7. Išimkite picą iš orkaitės ir pabarstykite svogūnais. Palaukite apie 5 minutes prieš pjaustydami ir patiekdami.
2. Grybus supjaustykite 2-4 cm ilgio gabalėliais, česnaką ir svogūną susmulkinkite.
3. Ištirpinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite česnaką ir grybus ir kepkite, dažnai maišydami, kol grybai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
4. Tešlą ištempkite arba iškočiokite į 30 cm apskritimą, tada perkelkite į riebalais išteptą kepimo skardą.
5. Tešlą lengvai patepkite alyvuogių aliejumi. Ant viršaus tolygiai paskleiskite grybus, tada špinatus. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir maltų pipirų, tada suberkite parmezaną ir pabarstykite paprika. Aptepkite kremu.
6. Pašaukite picą į orkaitę ir kepkite, kol pluta taps auksinės spalvos, o sūris paruduos, 8–10 minučių.
7. Išimkite picą iš orkaitės ir pabarstykite svogūnais. Palaukite apie 5 minutes prieš pjaustydami ir patiekdami.
Ingredientai
* Nesūdytas sviestas 1 šaukštas
* Midijos 250 metų
* Česnako skiltelės 1 vnt
* Druska
* Malti juodieji pipirai
* Tešla picai 450 g
* Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
* Špinatai 100 g
* Tarkuoto parmezano 1/2 puodelio
* Paprikos milteliai paragauti
* Grietinėlė 35% 1/4 puodelio
* Svogūnai 1/4 vnt.
* Midijos 250 metų
* Česnako skiltelės 1 vnt
* Druska
* Malti juodieji pipirai
* Tešla picai 450 g
* Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
* Špinatai 100 g
* Tarkuoto parmezano 1/2 puodelio
* Paprikos milteliai paragauti
* Grietinėlė 35% 1/4 puodelio
* Svogūnai 1/4 vnt.
Siųsti atsiliepimą