Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminė varškė vos per 30 minučių

Jei šaldytuve liko pieno ir jį reikia išmesti, kaip sakoma, galima paimti ir iš jo pasigaminti greitos „varškės“. Tam reikia tik dviejų ingredientų ir 30 minučių laiko. Tokį sūrį galite naudoti kaip įdarą (koldūnams, blynams, pyragams ir pan.). Jį taip pat galima panaudoti gaminant skanų desertą su grietine, uogiene, sirupu, kondensuotu pienu, uogomis, vaisiais, medumi ir kt.

Pagaminsite per:30 min.
Kategorija:Desertai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimo būdas:Virimas
Paruošimas
1. Indą su pienu dedame ant ugnies ir laukiame, kol užvirs.

2. Kol pienas kaista, į 100 ml virinto vandens išspauskite pusės citrinos sultis arba trečdalį arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties.

3. Kai tik pienas pradeda virti, lėtai ir atsargiai supilkite į jį citrinos sultis (arba praskiestą citrinos rūgštį) išilgai keptuvės šonų.

4. Toliau laukiame, kol pienas pradės virti. Pastebėję pirmuosius sūrio dribsnius, išjunkite viryklę. Atsargiai maišykite pieno mišinį, kol varškė visiškai atsiskirs nuo skysčio.

5. Tada kiaurasamčiu išimkite varškės gabaliukus.

6. Uždenkite dangčiu ir palikite 10-15 minučių, kad varškė nuvarvėtų.

7. Surinkite gautą varškę ir naudokite pagal paskirtį.

9. Pastabos: Sūrio gamybos procese gautų išrūgų neišpilame. Jis gali būti naudojamas kepant, dedamas į okroshka arba tiesiog geriamas.

10. Gautą sūrį pasūdę ir palikę po jungu 8-10 valandų, gausime skanų, švelnų sūrį „a la Adygea“.

11. O jei į sūrį įbersite ne tik druskos, bet ir sodos, taip pat mėgstamų prieskonių ir prieskonių, tai laikui bėgant galėsime mėgautis originaliu lydytu sūriu, turinčiu nepakartojamą, nepakartojamą skonį.
Ingredientai
* Pienas - 1 l
* Citrinų sultys - ½ citrinos dalies (arba ⅓ arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties, praskiestos 100 ml virinto vandens).
* *Išeiga: iš 1 litro pieno išeina 190-200 g rūgštaus sūrio.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *