Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Grybų paštetas: lengvas ir greitas užkandis vos per 30 minučių

1 min. skaitymo

Grybų mėgėjams siūlome pasigaminti gardų paštetą. Jį galima valgyti su duona kaip užkandį. Paštetui naudosime pievagrybius, kurių galima įsigyti bet kuriuo metų laiku, tačiau analogiškai galite pasigaminti ir miško grybų paštetą.

Ingredientai:

  • Pievagrybiai – 600 g;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Česnakas – 1 skiltelė;
  • Sviestas – 30 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Maltų pipirų – žiupsnelis.

Gaminimas:

1. Paruoškite ingredientus. Kruopščiai nuplaukite grybus, nulupkite morkas ir svogūnus. Iš anksto išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.

2. Supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje. Morkas sutarkuokite, česnaką smulkiai sukapokite ir sudėkite prie svogūnų.

3. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę su sviestu. Griežinėlių dydis nėra svarbus, nes kepamas maistas bus sumaltas smulkintuvu, tačiau mažesni gabalėliai iškeps daug greičiau.

4. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai suminkštės.

5. Šiek tiek atvėsusius grybus su daržovėmis ir kiaušiniu sudėkite į smulkintuvo indą ir sumalkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek virinto vandens, kad konsistencija nebūtų per tiršta. Pagal poreikį pagardinkite pipirais ir druska. Grybų pasta paruošta.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus