Sunku įsivaizduoti bet kokią šventę be aromatingos ir sodrios naminės keptos dešros. Tokį skanėstą nesunkiai pasigaminsite ir namuose, svarbiausia žinoti tinkamą receptą
Pagaminsite per: | 80 min. |
Kategorija: | Mėsos patiekalai |
Porcijos: | 20 |
Paruošimas
1. Kiaulienos sprandinę reikia supjaustyti mažais kubeliais.
2. Pusę kilogramo sprandinės sumalkite į faršą naudodami didesnes skylutes, jei turite galimybę pakeisti priedą ant mėsmalės. Tą patį reikėtų daryti su mėsa iš mentės.
3. Sumaišykite visus prieskonius ir suberkite į mėsą su malta mėsa, maišykite 5-10 minučių.
4. Įpilkite šiek tiek vandens, kol mėsos masė taps lipni. Po to mėsą galite parai įdėti į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
5. Kitą dieną pradedame gaminti dešreles. Pasirinkite norimą kiekvienos dešros ilgį.
6. Prieš terminį apdorojimą dešrą reikia pradurti keliose vietose.
7. Jei neplanuojate dešros valgyti iš karto, galite 15 minučių pavirti verdančiame vandenyje, o tada užšaldyti.
8. Sušalusią dešrą galima kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
2. Pusę kilogramo sprandinės sumalkite į faršą naudodami didesnes skylutes, jei turite galimybę pakeisti priedą ant mėsmalės. Tą patį reikėtų daryti su mėsa iš mentės.
3. Sumaišykite visus prieskonius ir suberkite į mėsą su malta mėsa, maišykite 5-10 minučių.
4. Įpilkite šiek tiek vandens, kol mėsos masė taps lipni. Po to mėsą galite parai įdėti į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
5. Kitą dieną pradedame gaminti dešreles. Pasirinkite norimą kiekvienos dešros ilgį.
6. Prieš terminį apdorojimą dešrą reikia pradurti keliose vietose.
7. Jei neplanuojate dešros valgyti iš karto, galite 15 minučių pavirti verdančiame vandenyje, o tada užšaldyti.
8. Sušalusią dešrą galima kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Ingredientai
* 1,5 kilogramo kiaulienos sprandinės;
* 1 kilogramas kiaulienos mentės;
* 0,5 kilogramo kiaulienos lašinių;
* 1 česnako galvos;
* 6 metrai išvalytų kiaulienos žarnų;
* juodieji pipirai, kalendra, garstyčios, druska ir šaukštas cukraus.
* 1 kilogramas kiaulienos mentės;
* 0,5 kilogramo kiaulienos lašinių;
* 1 česnako galvos;
* 6 metrai išvalytų kiaulienos žarnų;
* juodieji pipirai, kalendra, garstyčios, druska ir šaukštas cukraus.
Siųsti atsiliepimą