Ypatingo šviežumo ir dar ypatingesnio skonio naminiai bulvių traškučiai (čipsai). Kam pirkti nenatūralius, "prifarširuotus" traškučius iš parduotuves, permokėti ir nuodyti savo kūną? Kai galite ne ką prastesnius "čipsus" pasigaminti namie!
Pagaminsite per: | 20 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 ° C. Supjaustytas bulves sudėkite į dubenį ir apipilkite pasirinktu aliejumi. Išmaišykite ir pagardinkite druska.
2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Kiekvieną griežinėlį šalia vienas kito, sudėkite ant skardos padengiant vieną sluoksnį. Kepkite orkaitėje kol švelniai paruduos, tai truks apie 12-15 minučių. Traškučius išimkite, pagardinkite druska ir pipirais. Palikite ant stalo kol atvės.
2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Kiekvieną griežinėlį šalia vienas kito, sudėkite ant skardos padengiant vieną sluoksnį. Kepkite orkaitėje kol švelniai paruduos, tai truks apie 12-15 minučių. Traškučius išimkite, pagardinkite druska ir pipirais. Palikite ant stalo kol atvės.
Ingredientai
* 2 vidutinio dydžio bulvės, nuluptos ir supjaustytos į labai plonus, vos 1-2 mm griežinėlius.
* 3 v. šaukštai alyvuogių, rapsų arba žemės riešutų aliejaus
* Druskos (pagal skonį)
* Šviežiai malti pipirai (pagal skonį)
* 3 v. šaukštai alyvuogių, rapsų arba žemės riešutų aliejaus
* Druskos (pagal skonį)
* Šviežiai malti pipirai (pagal skonį)
Siųsti atsiliepimą