Tobula tešla koldūnams. Pagal šį receptą pasigaminsite puikaus skonio naminius koldūnus. Daugiau niekada nereikės pirkti koldūnų parduotuvėje.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Mėsos patiekalai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Miltus persijokite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite, įdėkite 1 šaukštelį kambario temperatūros sviesto ir rankomis įmaišykite į miltus. Įmuškite 1 kiaušinį, išminkykite standžią, elastingą tešlą, palaipsniui pildydami vandenį. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite 20 minučių pastovėti.
2. Įdarui imkite maltą jautieną ir kiaulieną, pasūdykite, suberkite džiovintas žoleles, šviežiai maltus juoduosius pipirus, išmaišykite ir palikite pakilti. Dalį maltos mėsos sudėkite į dubenį ir užpilkite nedideliu kiekiu vandens.
3. Darbo paviršių pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą ir išpjaukite norimo skersmens apskritimus. Ant tešlos paskleiskite maltą mėsą, tešlos kraštus suvilgykite vandeniu ir padarykite koldūnus.
4. Užvirinkite vandenį su druska, džiovintais grybais, lauro lapais ir pipirų grūdeliais. Virkite koldūnus, kol suminkštės.
5. Padažui pomidorus sudėkite į blenderio indą, suberkite krapus, petražoles, nuluptą česnako skiltelę, alyvuogių aliejų, druską, džiovintas žoleles, džiovintus aitriuosius pipirus ir maltą saldžiąją papriką. Plakite iki vientisos masės.
6. Patiekite koldūnus su padažu ir smulkintais pipirais. Gero apetito!
2. Įdarui imkite maltą jautieną ir kiaulieną, pasūdykite, suberkite džiovintas žoleles, šviežiai maltus juoduosius pipirus, išmaišykite ir palikite pakilti. Dalį maltos mėsos sudėkite į dubenį ir užpilkite nedideliu kiekiu vandens.
3. Darbo paviršių pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą ir išpjaukite norimo skersmens apskritimus. Ant tešlos paskleiskite maltą mėsą, tešlos kraštus suvilgykite vandeniu ir padarykite koldūnus.
4. Užvirinkite vandenį su druska, džiovintais grybais, lauro lapais ir pipirų grūdeliais. Virkite koldūnus, kol suminkštės.
5. Padažui pomidorus sudėkite į blenderio indą, suberkite krapus, petražoles, nuluptą česnako skiltelę, alyvuogių aliejų, druską, džiovintas žoleles, džiovintus aitriuosius pipirus ir maltą saldžiąją papriką. Plakite iki vientisos masės.
6. Patiekite koldūnus su padažu ir smulkintais pipirais. Gero apetito!
Ingredientai
* kvietiniai miltai - 300 g
* kiaušinis - 1 vnt.
* sviesto - 1 šaukštelis.
* vanduo
* druska
* maltos mėsos - 300 g
* juodieji pipirai
* itališkos žolelės
* džiovinti grybai
* lauro lapas
* vyšniniai pomidorai - 150 g
* petražolės
* krapai
* česnakas - 1 skiltelė
* alyvuogių aliejus
* džiovintos aitriosios paprikos
* malta paprika
* kiaušinis - 1 vnt.
* sviesto - 1 šaukštelis.
* vanduo
* druska
* maltos mėsos - 300 g
* juodieji pipirai
* itališkos žolelės
* džiovinti grybai
* lauro lapas
* vyšniniai pomidorai - 150 g
* petražolės
* krapai
* česnakas - 1 skiltelė
* alyvuogių aliejus
* džiovintos aitriosios paprikos
* malta paprika
Siųsti atsiliepimą