Naujųjų metų išvakarėse apelsinų pyragas gaunasi itin skanus ir minkštas. Jei mėgstate citrusinius pyragus - šis pyrago receptas kaip tik jums. Be to, gabalėlis šio pyrago su puodeliu kvapnios karštos arbatos sušildys šaltą žiemos vakarą.
Pagaminsite per: | 50 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Virtuvė: | Itališka |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Sutarkuokite pusės apelsino žievelę ir išspauskite sultis.
2. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, po poros minučių nusausinkite ir nulupkite išorinę odelę. Tada išdžiovinkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite iki smulkių trupinių.
3. Miltus persijokite į atskirą dubenį ir sumaišykite su šaukšteliu kepimo miltelių.
4. Kitame dubenyje išmaišykite sviestą ir cukraus pudrą. Toliau minkykite 10 minučių. Tuomet įmaišykite kiaušinių trynius ir minkykite dar 10 minučių.
5. Supilkite apelsinų sultis, 2 šaukštus brendžio ir žievelę ir toliau plakite.
6. Į mišinį suberkite maltus migdolus, tada atsargiai įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
7. Paskutinis ingredientas - kiaušinių baltymai. Kiaušinių baltymus gerai išplakite, kol susidarys standžios, tvirtos baltos putos. Į tešlą atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus. Visus ingredientus reikia gerai sujungti, neleidžiant baltymams nusėsti.
8. Dabar sudėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę. Pyragą kepkite apie 30 minučių ir patikrinkite degtuku - jei degtukas, įkištas į pyragą, lieka sausas, pyragas paruoštas.
9. Išimkite jį iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Prieš šventes gerai suvynioti į foliją ir įdėti į šaldytuvą, tada jo aromatas bus dar sodresnis.
10. Viršų apibarstykite cukraus pudra, galite naudoti trafaretą (jį lengva iškirpti iš paprasto popieriaus).
11. Norėdami, kad pabarstukai geriau laikytųsi, apipurkškite paviršių vandeniu, sirupu arba konjaku.
2. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, po poros minučių nusausinkite ir nulupkite išorinę odelę. Tada išdžiovinkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite iki smulkių trupinių.
3. Miltus persijokite į atskirą dubenį ir sumaišykite su šaukšteliu kepimo miltelių.
4. Kitame dubenyje išmaišykite sviestą ir cukraus pudrą. Toliau minkykite 10 minučių. Tuomet įmaišykite kiaušinių trynius ir minkykite dar 10 minučių.
5. Supilkite apelsinų sultis, 2 šaukštus brendžio ir žievelę ir toliau plakite.
6. Į mišinį suberkite maltus migdolus, tada atsargiai įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
7. Paskutinis ingredientas - kiaušinių baltymai. Kiaušinių baltymus gerai išplakite, kol susidarys standžios, tvirtos baltos putos. Į tešlą atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus. Visus ingredientus reikia gerai sujungti, neleidžiant baltymams nusėsti.
8. Dabar sudėkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę. Pyragą kepkite apie 30 minučių ir patikrinkite degtuku - jei degtukas, įkištas į pyragą, lieka sausas, pyragas paruoštas.
9. Išimkite jį iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Prieš šventes gerai suvynioti į foliją ir įdėti į šaldytuvą, tada jo aromatas bus dar sodresnis.
10. Viršų apibarstykite cukraus pudra, galite naudoti trafaretą (jį lengva iškirpti iš paprasto popieriaus).
11. Norėdami, kad pabarstukai geriau laikytųsi, apipurkškite paviršių vandeniu, sirupu arba konjaku.
Ingredientai
* Migdolai - 50 gr;
* Apelsinai - 1 vnt;
* Kvietiniai miltai - 300 gr;
* Kiaušinio trynys - 3 vnt;
* Kiaušinio baltymas - 3 vnt;
* Cukrus - 250 gr;
* Konjakas - 40 ml;
* Kepimo milteliai - 6 gr;
* Raudonųjų serbentų - pagal skonį;
* Cukraus - pagal skonį.
* Apelsinai - 1 vnt;
* Kvietiniai miltai - 300 gr;
* Kiaušinio trynys - 3 vnt;
* Kiaušinio baltymas - 3 vnt;
* Cukrus - 250 gr;
* Konjakas - 40 ml;
* Kepimo milteliai - 6 gr;
* Raudonųjų serbentų - pagal skonį;
* Cukraus - pagal skonį.
Siųsti atsiliepimą