Moliūginiai blynai gaunasi tobuli, skanūs ir švelnūs. Išbandykite šį puikų receptą, iškepkite šiuo blynus su moliūgais savo šeimai.
Pagaminsite per: | 25 min. |
Kategorija: | Iš miltų |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimo būdas: | Kepimas |
Paruošimas
1. Rinkitės prinokusį moliūgą, kad minkštimas būtų sultingas ir saldus. Norėdami subalansuoti skonį, rinkitės saldžiarūgštį obuolį, tada blynai bus labai originalūs.
2. Moliūgą ir obuolį sutarkuokite stambia tarka.
3. Šiltame kefyre ištirpinkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius ir aliejų.
4. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti iki vientisos masės.
5. Sudėkite tarkuotą moliūgą ir obuolį, išmaišykite.
6. Blynelius apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus ir dėkite į lėkštę.
7. Blynus galite patiekti su grietine ar medumi.
2. Moliūgą ir obuolį sutarkuokite stambia tarka.
3. Šiltame kefyre ištirpinkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius ir aliejų.
4. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti iki vientisos masės.
5. Sudėkite tarkuotą moliūgą ir obuolį, išmaišykite.
6. Blynelius apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus ir dėkite į lėkštę.
7. Blynus galite patiekti su grietine ar medumi.
Ingredientai
* moliūgas, 250 g;
* obuolys, 1 vnt.;
* kefyras ir miltai po 150 g;
* kiaušiniai, 2 vnt.;
* vanilės pagal skonį;
* cukrus, 80 g;
* kepimo milteliai, 5 g;
* aliejus, 40 ml;
* žiupsnelis druskos
* obuolys, 1 vnt.;
* kefyras ir miltai po 150 g;
* kiaušiniai, 2 vnt.;
* vanilės pagal skonį;
* cukrus, 80 g;
* kepimo milteliai, 5 g;
* aliejus, 40 ml;
* žiupsnelis druskos
Siųsti atsiliepimą