Itališka Velykinė duona – populiarus tradicinis patiekalas, gaminamas Velykoms. Jei norite pabandyti pasigaminti šią skanią "Panettone" duoną namuose, pateikiame gana paprastą receptą.
Pagaminsite per: | 120 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 4 |
Paruošimo būdas: | Kepimas |
Paruošimas
1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų;
2. Įpilkite alyvuogių aliejaus, 3 kiaušinius, šiltą vandenį ir šiltą pieną. Sumaišykite iki vientisos masės;
3. Suberkite apelsino žieveles ir razinas, tada minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir elastinga;
4. Uždenkite tešlą ir leiskite pakilti 1 valandą;
5. Sudėkite tešlą į kepimo formas ir dar 30-40 minučių uždenkite, kad vėl pakiltų;
6. Suplakite kiaušinį ir aptepkite duoną;
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių;
8. Kepkite duoną 30–40 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos ir trinktelėjus pirštu skambės lyg būtų tuščiavidurė;
9. Jūsų Itališka Velykų duona Panettone paruošta. Skanaus.
2. Įpilkite alyvuogių aliejaus, 3 kiaušinius, šiltą vandenį ir šiltą pieną. Sumaišykite iki vientisos masės;
3. Suberkite apelsino žieveles ir razinas, tada minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir elastinga;
4. Uždenkite tešlą ir leiskite pakilti 1 valandą;
5. Sudėkite tešlą į kepimo formas ir dar 30-40 minučių uždenkite, kad vėl pakiltų;
6. Suplakite kiaušinį ir aptepkite duoną;
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių;
8. Kepkite duoną 30–40 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos ir trinktelėjus pirštu skambės lyg būtų tuščiavidurė;
9. Jūsų Itališka Velykų duona Panettone paruošta. Skanaus.
Ingredientai
* 500 g miltų;
* 7 g sausų mielių;
* 1 arbatinis šaukštelis druskos;
* 2 šaukštai cukraus;
* 60 ml alyvuogių aliejaus;
* 4 kiaušinių (1 duonai patepti);
* 100 ml šilto vandens;
* 100 ml šilto pieno;
* 100 g apelsinų žievelių;
* 50 g razinų.
* 7 g sausų mielių;
* 1 arbatinis šaukštelis druskos;
* 2 šaukštai cukraus;
* 60 ml alyvuogių aliejaus;
* 4 kiaušinių (1 duonai patepti);
* 100 ml šilto vandens;
* 100 ml šilto pieno;
* 100 g apelsinų žievelių;
* 50 g razinų.
Siųsti atsiliepimą