Kiaulpienė ne tik gražus augalas, bet ir naudingas. Galima valgyti – iš lapų ruošti salotas, o iš žiedų – medų. Kiaulpienėse yra antioksidantų, beta karotino, liuteino, B, E, PP ir A grupių vitaminų bei didžiulis kiekis vitamino C. Siūlome pasigaminti paprastas salotas iš kiaulpienių lapų.
Pagaminsite per: | 10 min. |
Kategorija: | Salotos |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Kietai išvirkite kiaušinius ir palaukite, kol atvės.
2. Paimkite jaunus kiaulpienių lapus ir gerai nuplaukite, prieš tai 5 minutes palaikykite juos vandenyje. Išdžiovinkite lapus.
3. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
4. Lapelius šiek tiek pasmulkinkite, sumaišykite su kiaušiniais ir pagardinkite grietine. Įberkite druskos ir išmaišykite.
2. Paimkite jaunus kiaulpienių lapus ir gerai nuplaukite, prieš tai 5 minutes palaikykite juos vandenyje. Išdžiovinkite lapus.
3. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
4. Lapelius šiek tiek pasmulkinkite, sumaišykite su kiaušiniais ir pagardinkite grietine. Įberkite druskos ir išmaišykite.
Ingredientai
* Kiaulpienių lapų;
* 2 kietai virti kiaušiniai;
* Grietinė;
* Druska.
* 2 kietai virti kiaušiniai;
* Grietinė;
* Druska.
Siųsti atsiliepimą