Puikus obuolių ir kriaušių pagardas (padažas) prie mėsos.
Pagaminsite per: | 75 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Obuolius ir kriaušes supjaustome nedideliais kubeliais.
2. Garstyčių grūdelius nuverdame 2-3 kartus vis nupilant ir iš naujo užpilant vandenį, kad nuvirtume aštrumą. Svogūną smulkiai supjaustome, imbierą sutarkuojame, česnaką išspaudžiame.
3. Į puodą pilame cukrų, actą, sudedame obuolius, kriaušes, svogūną, imbierą, česnaką, beriame aitriosios paprikos miltelius, druską. Verdame apie 40 - 60 minučių, turi nugaruoti pakankamai skysčio.
4. Išvirusiam leidžiame pastovėti šaldytuve bent 5 dienas, kad subręstų skonis.
5. Valgome su kepta vištiena, antiena arba kiauliena.
2. Garstyčių grūdelius nuverdame 2-3 kartus vis nupilant ir iš naujo užpilant vandenį, kad nuvirtume aštrumą. Svogūną smulkiai supjaustome, imbierą sutarkuojame, česnaką išspaudžiame.
3. Į puodą pilame cukrų, actą, sudedame obuolius, kriaušes, svogūną, imbierą, česnaką, beriame aitriosios paprikos miltelius, druską. Verdame apie 40 - 60 minučių, turi nugaruoti pakankamai skysčio.
4. Išvirusiam leidžiame pastovėti šaldytuve bent 5 dienas, kad subręstų skonis.
5. Valgome su kepta vištiena, antiena arba kiauliena.
Ingredientai
* 500 g obuolių
* 500 g kriaušių
* 250 g vyno acto
* 250 g cukraus
* 10 g česnako
* 150 g svogūnų
* 10 g imbiero
* 10 g garstyčių grūdelių
* 20 g druskos
* 4 g aitriosios paprikos
* 500 g kriaušių
* 250 g vyno acto
* 250 g cukraus
* 10 g česnako
* 150 g svogūnų
* 10 g imbiero
* 10 g garstyčių grūdelių
* 20 g druskos
* 4 g aitriosios paprikos
Siųsti atsiliepimą