Obuolių ir kriaušių pagardas

Puikus obuolių ir kriaušių pagardas (padažas) prie mėsos.

Pagaminsite per:75 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Obuolius ir kriaušes supjaustome nedideliais kubeliais.

2. Garstyčių grūdelius nuverdame 2-3 kartus vis nupilant ir iš naujo užpilant vandenį, kad nuvirtume aštrumą. Svogūną smulkiai supjaustome, imbierą sutarkuojame, česnaką išspaudžiame.

3. Į puodą pilame cukrų, actą, sudedame obuolius, kriaušes, svogūną, imbierą, česnaką, beriame aitriosios paprikos miltelius, druską. Verdame apie 40 - 60 minučių, turi nugaruoti pakankamai skysčio.

4. Išvirusiam leidžiame pastovėti šaldytuve bent 5 dienas, kad subręstų skonis.

5. Valgome su kepta vištiena, antiena arba kiauliena.
Ingredientai
500 g obuolių
500 g kriaušių
250 g vyno acto
250 g cukraus
10 g česnako
150 g svogūnų
10 g imbiero
10 g garstyčių grūdelių
20 g druskos
4 g aitriosios paprikos
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button