Obuolių tortas su klevų sirupu

Obuolių pyragas/tortas su klevų sirupu! Nuostabaus skonio, nuostabiai atrodantis ir visiems sukeliantis euforiją! Siūlau išbandyti šį receptą, pasidalinkite savo nuomone.
Paruošimas
1. Ant silpnos ugnies pakaitinkite razinas su vandeniu, kol vandens beveik nebeliks. Padėkite į šoną atvėsti.

2. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir sėklų gaubtelius, supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.

3. Paimkite 20 cm kepimo formą, ją patepkite riebalais, išklokite dugną ir šonus kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.

4. Alyvuogių aliejų išmaišyti su cukrumi ir vanile, įmuškite kiaušinius (po vieną). Masė turėtų būti vienalytė ir tiršta. Sudėkite obuolius, razinas bei citrinos žievelę.

5. Miltus, druską, sodą, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišykite, po to persijokite ir įmaišykite į tešlą.

6. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai per du kartus įmaišykite į tešlą.

7. Tešlą supilkite į formą, išlyginkite viršų ir kepkite 1 val. 30 min. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti formoje.

8. Pasiruošiame pertepimą ir glaistą.

9. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir klevų sirupu iki purios masės. Įmaišykite kreminį sūrį.

10. Pyragą perpjaukite išilgai pusiau, pertepkite su puse kreminio sūrio masės, o ant viršaus gražiai užtepkite likusią. Jei pyrago viršus labai iškilo, jį galima nupjauti ir palyginti.

11. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite bent 2 valandoms.
Ingredientai
* 80 g razinų
* 4 v. š. vandens
* 3 vnt obuolių
* 120 ml gryno alyvuogių aliejaus
* 160 g cukraus
* 0,5 a. š. vanilės ekstrakto arba pusė vanilės ankšties
* 2 vnt kiaušinių
* 280 g miltų
* 1/4 a. š. druskos
* 0,5 a. š. kepimo miltelių
* 1,5 a. š. sodos
* 0,5 a. š. cinamono
* tarkuotos citrinos žievelės
* 2 vnt kiaušinių baltymų
* Pertepimui:
* 100 g sviesto, kambario temperatūros
* 100 g rudojo cukraus
* 85 ml klevų sirupo
* 200 g kreminio sūrio be prieskonių, kambario temperatūros
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: